Smart BBQ door Julius Jaspers

Smart BBQ door Julius JaspersBarbecues heb je in verschillende soorten, gasbarbecues, elektrische barbecues en barbecues op houtskool. Sinds kort hebben wij de elektrische barbecue ingeruild voor een op houtskool gestookte, dat mocht ook wel, we wonen al jaren weer in een huis met een tuin, dus dan kan het. Je merkt het verschil zeker en ik ben het ook helemaal met Julius Jaspers eens: houtskool is het lekkerst. In ieder geval willen we, mijn vriend en ik wel weer wat anders op de barbecue dan het bekende barbecuevlees van de supermarkt, maar ook eens wat anders en dat gaat wel lukken met Smart BBQ.

Over het boek: Smart BBQ

Smart BBQ is het kookboek over barbecuen, zoals Julius het ook wel noemt het oerkoken, koken op een vuurtje in de buitenlucht. Maar liefst 11 verschillende barbecues heeft Julius Jaspers gebruikt voor dit boek: kolen, hout en gas, met deksel, zonder deksel en noem maar op. Smart BBQ start met een inleiding waarin eerst de ‘icons by Julius’ worden uitgelegd, speciale icoontjes die je bij de recepten terugvindt. Ook leer je alle ins en outs over barbecueën en grillen, weet je welke tools je nodig hebt om goed te barbecueën en leer je hoe je de gaarheid van de perfecte biefstuk bepaald.

Vervolgens beginnen de recepten: groente op de barbecue, vis op de barbecue, vlees op de barbecue, gevogelte op de barbecue, spiesjes op de barbecue, marinades, sauzen en divers. Groente op de barbecue neemt een belangrijke plek in in dit boek. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven en bijna allemaal voorzien van een foto van het eindresultaat. Bij veel van de recepten staan korte quotes van Julius. Uiteraard zijn de recepten voorzien van de eerder genoemde ‘Icons by Julius’ in één oogopslag zie je op welke manieren je het recept kan bereiden. De foto’s en illustraties in Smart BBQ zijn respectievelijk gemaakt door Dennis Brandsma en Frederik Molenschot.

Wat vind ik van het boek?

Nu we net een andere barbecue hebben, een echte om zo maar te zeggen, ben ik ook weer meer geïnteresseerd in wat er op de barbecue kan. Dan mag dit boek dus niet ontbreken, want Julius Jaspers weet nu eenmaal enorm veel over barbecueën. Het boek is gevarieerd en leuk is eigenlijk dat groente een belangrijke rol speelt in dit boek, want zeg nu zelf normaal wordt er al gauw een stuk vlees op de barbecue gedaan. Kortom weer een musthave en een mooie toevoeging aan de Smart-reeks van Julius Jaspers.

Titel: Smart BBQ
Auteur: Julius Jaspers
Uitgever: Carrera
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789048817313
Winkelprijs: 27,50

(14 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.