Jamie Magazine (NL) 16/2013

Jamie Magazine (NL) 16/2013Mijn allereerste Jamie Magazine was al bijzonder. Net in de midweek dat ik naar Londen ging verscheen het eerste Jamie Magazine in Groot BrittanniĆ«, ik heb dus aan het midweekje Londen een mooi ‘culinair’ souvenir meegenomen. Het eerste Nederlandse nummer van Jamie Magazine was al even bijzonder. Via een Facebookwedstrijd won ik een plekje tijdens het lanceringsfeestje. Leuk! Dit nummer is ook weer speciaal voor mij, dit nummer zat in de foodiebox die iedereen mee kreeg na afloop van het eerste Jamie Magazine Foodbloggersevent. Ik kan nog veel meer vertellen, maar je zal vast wel benieuwd zijn in wat er in dit nummer staat.

Wat staat er dan in?

Het thema van dit nummer is zomer aan zee, dat betekent zelfs meer dan 70 zomerse recepten. Zo krijg je bijvoorbeeld recepten voor een tropische zomer met Jamie’s Jamaicaanse recepten, worden er eersteklas sauzen gemaakt die natuurlijk niet bij een goede barbecue mogen ontbreken en krijg je 5 verschillende vis-recepten (Jamie Oliver staat ook niet voor niets met een vis op de cover). Verder wordt in de Kookclub jr. een foccacia met knoflook & rozemarijn gemaakt en worden er zomerse, fruitige toetjes gemaakt.

Nog meer?

Naast al de recepten in dit nummer ook een leuk artikel over voedselverspilling. Jente en Lisanne zetten de kromme komkommers en gekke tomaten weer op de kaart, komkommers hoeven toch niet kaarsrecht te zijn? Verder organiseerde Jamie Magazine in Nederland op de tweede Food Revolution Day interactieve voedingslessen op basisscholen, een groentebingo, een schoollunch en een Eat-in om geld in te zamelen voor het voedseleducatieprogramma Mijn Eten. Ook gaat Jamie Magazine op zoek naar ‘Nordic Delight’ in Kopenhagen, een stad waar ik altijd nog wel eens naar toe wil gaan, de tips komen alvast goed van pas.

Kopen!

Nummer 16, oftewel het juli/augustus nummer is nog verkrijgbaar tot 27 augustus. Een los nummer van de Nederlandse Jamie Magazine kost 5,95. Jamie fan of gewoon zin in de zomer? Ga dan snel naar de bladenwinkel en koop dit zomerse nummer.

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)