Culinaire Saisonnier Zomer 2013

Culinaire Saisonnier Zomer 2013Het is zomer, nu ik dit artikel schrijf is het ook zo, het zonnetje schijnt de barbecues worden weer aangezet en de koffers worden weer ingepakt. Bij de zomer hoort natuurlijk ook weer een nieuwe Culinaire Saisonnier en die is nu net weer verschenen. Leesvoer voor de professionele gastronomie (maar ook voor iedereen die van exclusieve gerechten houdt). Kijk even mee wat er in dit nummer staat:

In dit nummer:

Zoals altijd gaat Saisonnier op bezoek bij de Ami Saisonnier. In dit zomernummer gaan ze langs bij onder andere Han en Ingrid Everts van De Aubergerie, Adri Branderhorst van Het Weeshuys en René Mathieu van Chateau de Bourglinster. Zij, en de andere vakmensen, geven natuurlijk een aantal van hun culinaire recepten prijs. Ook worden er weer meer geheimen ontdekt van de Japanse keuken, deze keer worden de ingrediënten bonito en kombu besproken. Wat is er speciaal aan de Ecuadoriaanse avocado olie en verse basilicum uit de Italiaanse regio Vicenza, op bezoek bij een basilicumkwekerij. Leuk is het artikel over streetfood in Bratislava, ga je naar Wenen ga dan even een stukje zuidelijker voor het Slowaakse streetfood. Natuurlijk ontbreken de bekende columns van de vakmensen niet, nieuw is wel de column van Nadine Mögling van Bij Jef, zij is beste gastvrouw van het jaar.

Het Chefsportret

Een vaste rubriek in Culinaire Saisonnier is ‘chefsportret’. In elk nummer staat er een chef centraal in een uitgebreid interview met zowel de hoofdpersoon als met zijn brigade en uitgebreide fotoreportage. In dit zomernummer is het Emmanuel Renaut van restaurant Flocons de Sel in Megève (Frankrijk). Door deze reportages zie je dat het leven van een chefkok zwaar is, zoals Emmanuel Renaut ook geqoute wordt in het portret ‘als je jezelf wilt verbeteren, moet je meer weer werken’. Uiteraard geeft Emmanuel een aantal gerechten prijs zoals onder andere gnocchi van raapsteeltjes en een bouillon van doperwten en vierbloesem.

Benieuwd?

Een los nummer van Culinaire Saisonnier kost 11,50. Culinaire Saisonnier is ook verkrijgbaar op de iPad via Magzine en kost dan 5,99. Het magazine telt 130 pagina’s en is gedrukt op glossy kwaliteitspapier. Saisonnier is een mustread voor de professionele kok, maar ook voor iedereen die van het culinaire eten houdt.

www.saisonnier.net

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)