Skinny Weeks & Wicked Weekends door Gizzi Erskine

Skinny Weeks & Wicked Weekends door Gizzi ErskineGizzi Erskine, misschien hier nog niet zo bekend, maar in Engeland wordt ze de nieuwe Nigella genoemd. Ze presenteerde daar al programma’s als Cooking Yourself Thin en Cookery School. Skinny Weeks & Wicked Weekends is het tweede kookboek van Gizzi Erskine, haar eerste kookboek was Gizzi’s Keukenmagie.

Over: Skinny Weeks & Wicked Weekends

Gevaarlijk met een groot koksmes achter haar rug staat Gizzi met een bord vol kreeft op de cover van het boek. Dat visualiseert gelijk het boek, lekker eten om van te genieten dat mag en je kan het makkelijk zelf door je verstand te gebruiken en gezond te eten en soms te zondigen. Skinny weeks & wicked weekends, oftewel: slanke weken en te gekke weekends.

Skinny & Wicked

De inleiding geeft de geheimen prijs hoe je lekker kan eten en toch ‘skinny’ kan blijven. Dat doe je door de 80/20 regel te volgen, maar natuurlijk onder andere ook door te bewegen en te kiezen voor natuurlijke producten die je stofwisseling een beetje versnellen. De recepten in dit boek zijn ingedeeld in twee delen: Skinny Weeks en Wicked Weekends. In het eerste deel Skinny Weeks: ontbijt on the go!, lunches die werken, skinny dieping, simpele maaltijden en desserts (als je echt niet zonder kunt). In Wicked Weekends: vrijdagavondfeestmaal, luilekkerbrunches, zondagslunch (alias de grote uitspatting) en zoete verwennerijen.

De recepten

De recepten passen echt bij dit boek, lekker en toch gezond (meestal) De recepten hebben een inleiding en zijn duidelijk beschreven. Niet alle recepten hebben een foto van het eindresultaat, maar door de vormgeving van het boek mis je dat niet echt. Verder zie je bij de recepten het aantal kcal, de voorbereidings- en bereidingstijd en voor hoeveel personen het recept is bedoeld, soms is het voor één, dan weer voor twee en noem maar op. Natuurlijk geeft Gizzi ook tips bij verschillende recepten.

Wat vind ik van het boek?

Heerlijk die styling van het boek, beetje de Amerikaanse fifties style, lekker kleurrijk, daar wordt ik al gelijk vrolijk van. De recepten in dit boek lijken echt overal vandaan te komen, maar bij het laatste recept is het eigenlijk duidelijk: de ‘geschifte’ Amerikaanse keuken. Dat maakt deze mengelmoes aan recepten duidelijk. Wat Gizzi al aangeeft in de inleiding dit kookboek is geen dieetboek, het is gewoon een kookboek voor iedereen die van eten houdt en toch zijn gewicht onder controle wilt houden. Verder is voor mij de layout van het boek geweldig, ik word er vrolijk van, en van eten hoor je toch vrolijk te worden?

Waarom dit kookboek in je kast?

Omdat je gewoon lekker wilt eten en toch niet een echt dieet wil volgen, want Skinny Weeks & Wicked Weekends is gewoon geen dieetboek. Gizzi Erskine maakt recepten die je niet zo snel in andere kookboeken ziet staan en tegelijkertijd toegankelijk zijn.

Titel: Skinny weeks & wicked weekends
Auteur: Gizzy Erskine
Uitgever: Van Dishoeck
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789000320714
Winkelprijs: 25,00

(34 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.