Kookboek van Sardinië door Giovanni Pilu en Roberta Muir

Kookboek van Sardinië door Giovanni Pilu en Roberta MuirSardinië, zelf ben ik er nog nooit geweest. Bekentenis: ik ben überhaupt nog nooit in Italië geweest. Van de Italiaanse keuken houd ik wel, pasta’s, pizza, risotto, allemaal even lekker. De Italiaanse keuken bestaat uit veel meer keukens, verschillende streken, dus andere eetgewoontes. De keuken van het eiland Sardinië is zo’n onbekende keuken, wist je bijvoorbeeld dat dit eiland twee heel verschillende keukens heeft? Giovanni Pilu en Roberta Muir nemen je mee in deze keuken.

Over het boek: Kookboek van Sardinië

Twee verschillende keukens op één eiland? Ja, Sardinië kent de keuken van het binnenland en de keuken van de kust. Het eiland heeft dan ook een oppervlakte van 24.000 vierkante kilometer. Op het eiland zijn veel gerechten ontstaan uit pure noodzaak, er werd gekookt met wat er te vinden was. Inmiddels zijn deze producten overal makkelijk verkrijgbaar en menigeen gaat ‘culinair’ uit zijn dak bij producten als venkel, asperges en verse vis en schelpdieren. Giovanni Pilu is geboren op Sardinië, maar woont al weer jaren in Sydney, Australië. Toch blijft de keuken van Sardinië in zijn bloed zitten, vandaar het “Kookboek van Sardinië”.

Het kookboek is na de inleiding ingedeeld in: pane (brood), pasta e riso (pasta en rijst), verdure (groente), pesce (vis), carne e pollame (vlees en gevogelte), cacciagione e foraggiare (uit de vrije natuur), pasticceria e dolci (gebak en nagerechten) en formaggi e bevande (kaas en dranken). Extra hoofdstukken in het boek: basisrecepten en ingrediënten, uitrusting en kooktips. De recepten zijn uitgebreid beschreven en hebben een inleiding over de historie van het gerecht of bijvoorbeeld een inleiding over de herinnering van de schrijver aan het gerecht. Veel van de gerechten zijn gefotografeerd.

Wat vind ik van het boek?

Kookboek van Sardinië is een kookboek wat je op je gemak moet lezen, bij alleen maar doorbladeren en foto’s van de gerechten bekijken mis je eigenlijk een heleboel. Er wordt namelijk veel over de keuken van Sardinië en over de gerechten verteld. Recepten met een achtergrond dus. Het boek valt in de boekwinkel op door het formaat, het is net wat groter dan de meeste andere kookboeken. Kookboek van Sardinië is een mooi kookboek, zeker als je van de Italiaanse keuken houdt en weer eens een ander deel van Italië wil ontdekken.

Titel: Kookboek van Sardinië
Auteur: Giovanni Pilu en Roberta Muir
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789021553665
Winkelprijs: 24,95

(22 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.