De Snelle Vegetariër door Jacinta Bokma

De Snelle Vegetariër door Jacinta Bokma Na De Dikke, De Dunne en De Kleine Vegetariër is het tijd geworden De Snelle Vegetariër. Zoals de naam al zegt recepten die gemaakt zijn in een handomdraai en nog eens vegetarisch zijn ook. Schrijfster is Jacinta Bokma, zij is hoofdredactrice van het grootste vegetarische platform De Vegetariër. De Snelle Vegetariër is het eerste boek wat zij alleen heeft geschreven.

Over het boek: De Snelle Vegetariër

Net als de drie andere Vegetariër-boeken, die reeds eerder zijn verschenen, heeft ook De Snelle Vegetariër een herkenbare cover, ook weer met een oranje groente/vrucht. Deze keer een oranje paprika op de verder witte cover. Na een voorwoord door Antoinette Hertsenberg en de inleiding van Jacinta zelf beginnen de recepten. De recepten zijn ingedeeld in: ontbijt, ‘broodbeleg, dips, salsa en pesto’, ‘lunch en voorgerechten, salade & groenten’, ‘budgetkoken & slimme kliekjes’, hoofdgerechten, lekker Hollands(e) nieuwe, ‘toetjes, taarten & snelle snoepjes’ en zelf kruidenmengsels maken. De recepten zijn duidelijk beschreven en veelal voorzien van een inleiding. Uiteraard staat er de tijdsduur om het recept te maken bij. Veel recepten worden ook voorzien van handige tips of van nog meer variaties op het recept. Niet alle recepten hebben een foto van het eindresultaat. De ruim 120 recepten hebben een bereidingstijd tussen de 3 in 30 minuten, veel hoofdgerechten zijn zelfs al binnen 15 minuten klaar!

Wat vind ik van het boek?

Vegetariër ben ik niet, maar met enige regelmaat eet ik wel iets vegetarisch. Gelukkig hoeft vegetarisch eten ook niet lang te duren, iets wat ik best belangrijk vind want na een drukke werkdag heb ik vaak geen puf meer om nog een tijd in de keuken te staan om te gaan koken. Een van de leukste hoofdstukken vind ik zelf kruidenmengsels maken. Eigenlijk is dat simpel, echt zo iets wat je in het weekend kan doen. Zo maak je bijvoorbeeld je eigen shoarmakruiden of speculaaskruiden. Lekker! De Snelle Vegetariër heeft een leuke afwisseling tussen de foto’s van de verschillende gerechten en sfeer- en familiefoto’s. De recepten in De Snelle Vegetariër zijn sowieso door iedereen te maken, ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar en je hoeft echt niet alles perfect te kunnen in de keuken (koken moet toch leuk zijn). De Snelle Vegetariër is een fijn kookboek voor iedereen die niet altijd veel tijd heeft in de keuken en toch graag lekker, gezond en vegetarisch wil eten.

Titel: De Snelle Vegetariër
Auteur: Jacinta Bokma
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789045200507
Winkelprijs: 19,95

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.