Brutsellog Favourites: Mei 2013

We zijn weer halverwege juni, tijd om terug te kijken wat nu ook alweer de favorieten waren van de maand mei. In ieder geval was mei een maand met meer inspiratie dan de maand april, ik had dan ook lekker wat vrije dagen, heerlijk. Wat wil ik nog een keer eten of waar had ik een goede herinnering aan? Kijk mee!

Kaasballetjes bij Chalet Gruyere, pasta asperges en pancetta

Begin deze maand was het eindelijk tijd om af te reizen naar onze vrienden in België daar proefden we deze kaasbeignets. In tegenstelling tot veel foodies ben ik niet echt dol op asperges, maar zo bij de pasta met pancetta waren de asperges best lekker.

volkorenbrood, naanbrood met thaise burgers

Brood bakken, eigenlijk de specialiteit van mijn vriend, maar stiekem kan ik het ook. Met een zakje volkorenmeel uit de FoodWeLoveBox ging ik dan aan de slag met dit brood als resultaat. Dit is eigenlijk heel simpel, maar zo lekker als je de juiste ingrediënten gebruikt.

wraptaart, wraps met rosbief en satésaus

Op meerdere blogs zag je al wraptaarten voorbij komen, mijn variant daarop is ook een blijvertje. Wat doe je met overgebleven wraps? Je maakt er lunchwraps van!

kip met dumplings in pestosaus, stoofvlees met speculaas

Dit recept zag ik in een Engels kookmagazine en het leek me zo lekker, dat was ook zo! Stoofvlees blijft mijn favoriet op zondag, met speculaas ook!

thaise spitskool, lestari arnhem

Thaise spitskool, een oud recept van mijzelf wat ik weer eens terug vond, lekker, zeker met het brood wat we meekregen tijdens de Zintuigensafari op de Oosterse markt in Beverwijk. Samen uit eten, gezellig en lekker, één van onze favoriete keukens is de Indonesische en dat hebben we nu geproefd bij Lestari.

mucha veenendaal, surinaamse nasi

Het was weer lang geleden, maar eindelijk kwam het er weer van, uiteten met mijn ex-collega Susanne. Deze keer werd het Mucha, gezellig gekletst, lekker gegeten, kortom wanneer weer? Nog zo’n oud recept wat ik terugvond in de archieven van Brutsellog: Surinaamse nasi!

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.