Hanoi * Saigon Recepten uit Vietnam

Hanoi * Saigon Recepten uit VietnamEen culinaire familiegeschiedenis van drie broers die in Parijs sinds 1996 authentiek Vietnamees eethuis Paris Hanoi runnen. Begonnen met niets is dit eethuis uitgegroeid tot het Vietnamees eethuis van de wijk met zelfs een klein broertje Litte Hanoi en een traiteur Hanoi Traiteur. Het volgende succes is dit kookboek Hanoi * Saigon, geboren uit een idee om kennis en culinaire tradities door te geven.

Over Hanoi * Saigon

Na een korte inleiding en uitleg over basisingrediënten & benodigdheden, begint het boek direct met de recepten. De recepten zijn ingedeeld, na op gang, namelijk: voorgerechten, soep & bouillon, maaltijdgerechten, hoofdgerechten, noedels, rijst & groenten, uit het vuistje en dranken & nagerechten. De recepten zijn kort maar duidelijk beschreven. Elk recept heeft een foto van het eindresultaat. In de bijlage krijg je nog een klein lexicon van de Vietnamese keuken, hier lees je bijvoorbeeld een woordenlijst met Vietnamese ‘keukenwoorden’ vertaald naar Nederlands. Het zoeken na een recept kan per hoofdstuk of op hoofdingrediënt. Door het boek heen krijg je sfeerfoto’s die je meenemen naar Vietnam, hierbij staan vaak korte stukjes met verhalen over de Vietnamese eetcultuur en over Vietnamese gerechten.

Wat vind ik van het boek?

Het eerste wat mij opviel toen ik het boek eind maart al in het echt zag was de cover. Niet echt een cover van een kookboek, maar toch laat het wel de inhoud zien, de postzegel met de Vietnamese vrucht. Nostalgie, iets van vroeger. Omdat de Vietnamese keuken een niet zo’n bekende keuken is, is het fijn dat er een hoofdstuk in staat over basisingrediënten & benodigdheden. Hierin leer je direct de beginselen van de Vietnamese keuken. Leuk is dat de recepten de originele Vietnamese benaming hebben met een Nederlandse vertaling er onder. De Vietnamese keuken lijkt mij een leuke en vooral lekkere keuken, maar goed ik vind veel Aziatische keukens lekker. De ingrediënten die in de recepten gebruikt worden zijn over het algemeen goed verkrijgbaar, al zal je voor sommige ingrediënten misschien een toko moeten bezoeken, maar dat is voor de foodies toch helemaal geen probleem?

Titel: Hanoi * Saigon, Recepten uit Vietnam
Auteur: Mido, Jean Philippe en Hando Youssouf
Uitgever: Becht
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789023013822
Winkelprijs: 24,95

(44 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.