Douwe Egberts Puur Servies

Douwe Egberts Servies

Iedereen heeft wel ergens iets van Douwe Egberts servies in huis, en anders wel je ouders of grootouders. Sparen met D.E.-punten. Nog steeds blijft het servies van Douwe Egberts populair en wordt er met enige regelmaat een nieuw servies gelanceerd. Het servies wat je hierboven op de foto ziet staan is de D.E. Puur lijn. Hiermee gaan we weer terug in de tijd, de tijd van “slow koffie”, de tijd nemen voor een lekker bakkie.

Op zoek

Naar zo’n filterhouder waren we eigenlijk al een tijdje op zoek. Iets voor één of twee kopjes koffie zonder pads of cups te hoeven gebruiken. Dan kan je natuurlijk oploskoffie proberen of koffie maken met een cafetière, maar inderdaad filterkoffie geeft iets knus, iets van nostalgie. Kortom een goed idee van D.E. om dus een filterhouder in dit servies op te nemen. Wij zijn in ieder geval aan de slag gegaan om weer een ouderwets gezet kopje koffie te maken en dat is gelukt!

Hoe zet je zo’n lekker bakkie?

Douwe Egberts ServiesSimpel, volg deze stappen:
1. Kook water in een waterkoker.
2. Plaats een filter in de filterhouder en maak het een beetje nat.
3. Vul het filter met ongeveer 6 a 7 gram koffie, schud het filter zodat de koffie gelijkmatig is verdeeld.
4. Zet de filterhouder op een kopje of beker. Neem per kopje ongeveer 125 ml water wat net van de kook af is. Giet eerst met kleine hoeveelheden het water op de koffie (zo komen er meer aroma’s vrij). wacht 15 seconden en giet de rest van het hete water in ronddraaiende bewegingen op de koffie.
5. Wacht tot het water volledig door de koffie en het filter is gelopen.
6. Roer de koffie nog even door voordat je het gaat drinken.
(ps. in een voorverwarmd kopje schijnt je koffie nog lekkerder te zijn en blijft je koffie beter op temperatuur)

Douwe Egberts Servies

Het Douwe Egberts Puur Servies

Het Douwe Egberts Puur servies bestaat natuurlijk uit meer dan alleen een filterhouder met lekbakje. Zo zijn er 2 formaten cappuccino mokken, een espresso mok, een koffiemok, een filterpotset die past op de koffiepot, een koffiepot en een bewaarpot. Allemaal in een off white, strak vormgegeven porselein met het D.E. Logo. Voor de kleine filterhouder heeft D.E. speciale koffiefilters, nummer 1, in een speciaal ‘cone-formaat’, echt Japans.

Waar te koop?

Het D.E. Puur servies is te koop in de webshop van Douwe Egberts en in de Douwe Egberts winkels. Voor actuele prijzen en eventuele kortingen met de D.E.-punten kijk je natuurlijk het best even in de Douwe Egberts webshop.

(576 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)