Uitproberen: Puro Koffie

Puro KoffieKen je Puro koffie al? Waarschijnlijk niet, want Puro koffie richt zich vooral op de professionele markt en horeca. Je kan het misschien al best gedronken hebben.

Over Puro Koffie?

Puro is opgericht in 2005, als onderdeel van Miko Koffie, en werkt sinds die tijd al met 100% Fairtrade bonen die het Max Havelaar-keurlabel dragen. Het wordt dus op ethische en ecologische wijze geteeld, verwerkt en verhandeld. Met Puro koffie gaat het bedrijf nog een stapje verder, van elk pakje koffie wat verkocht wordt wordt er een financiële bijdrage afgestaan om zo bedreigde regenwoud aan te kopen en duurzaam te beschermen. Sinds de start in 2005 is er al meer dan 3.200 hectare regenwoud gekocht in Ecuador, Brazilië en Colombia.

Wat vind ik ervan?

We hebben de Noble koffiebonen uitgeprobeerd. Normaal drinken we Nespresso, dus het is even wennen aan losse bonen. Het malen gaat vlot en het enige is hoeveel koffie doe je in de cafetière en hoe lang moet je ook al weer wachten. Het is dus even uitproberen om de perfecte smaak te vinden, maar dat is uiteindelijk wel gelukt. Puro Noble is gemaakt van Arabica’s uit Congo, Guatamala, Honduras en Peru. Ze hebben een milde en bloemige smaak. Door Robusta toe te voegen krijgt de koffie een ondertoon van pure chocolade. Bij de koffie die ik kreeg zaten ook een paar theetjes van Puro en wat zijn die vruchtentheetjes lekker, ik ben echt gek op vruchtenthee en proef wel verschil tussen merken. De Puro thee was voor mij een positieve ervaring.

Waar te koop?

Puro koffie is verkrijgbaar in de recent geopende Puro at Home webshop. Daar kan je bonen, gemalen bonen, koffiepads en capsules kopen (let op, de capsules passen niet in een Nespresso koffiemachine). Daarnaast kan je ook Puro thee in allerlei smaakjes, lekkers voor bij de koffie en allerlei Puro toebehoren in de Puro at Home kopen.

Hieronder de Puro film waarin je hun verhaal kan zien.

(107 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)