Koken van de Bazaar door Sabina Posthumus

Koken van de Bazaar Sabina PosthumusDe Bazaar, ook wel de zwarte markt van Beverwijk genoemd, ik was er nog nooit geweest, tot ik op tweede pinksterdag aanwezig mocht zijn tijdens de presentatie van dit boek: Koken van de Bazaar van Sabina Posthumus. Met Pierre Wind gingen we op zintuigensafari op de Oosterse Markt wat een onderdeel is van De Bazaar. Langs kruiden, specerijen en andere kramen vol lekkernijen kwamen we helemaal in de sfeer van het boek. Natuurlijk kregen we ook een voorproefje uit het boek in de vorm van een lunch met allerlei Oosterse hapjes. Kiezen, proeven, heerlijk toch voor een foodie?

Over het boek: Koken van de Bazaar

Inspiratie voor dit kookboek deed Sabina op op de Oosterse Markt in Beverwijk, een markt waar je elke keer wel weer nieuwe groenten, nieuwe kruiden of specerijen ontdekt. Ga dus mee op ‘safari’ met de recepten uit dit boek en laat je inspireren door de verhalen van een aantal mensen die op de Oosterse markt hun koopwaar verkopen. Het boek is ingedeeld in Azië, fruit, groente, kruiden/specerijen, noten/olijven, vis en zuivel. Kortom de sfeer van de markt en eigenlijk alles wat je op de Oosterse markt kan kopen. De recepten in het boek zijn duidelijk beschreven en voorzien van een foto van het eindresultaat welke gemaakt zijn door foodfotograaf Simone van den Berg. Bij de recepten wordt er verteld wat bepaalde ingrediënten precies zijn. Naast de recepten word je in beeld en in woord, door middel van interviews, meegenomen over de Oosterse Markt.

Lunch uit kookboek: koken van de bazaar
Voorproefje uit Koken van de Bazaar

Wat vind ik van het boek?

Wat spannend om helemaal in eigen beheer je eigen kookboek uit te geven. Er zijn zoveel kookboeken en om dan er net uit te springen, dat is Koken van de Bazaar zeker gelukt. De combinatie van de sferen van de Oosterse Markt en de recepten, zijn uniek. Alles wat je nodig hebt kan je sowieso in Beverwijk krijgen en anders wel in dat Turkse winkeltje in de stad. De recepten zijn door iedereen in dit boek te maken.

deel goodiebag
Leuks van De Bazaar

Nog meer?

Wat je moet weten is dat het boek niet zomaar in de boekhandel verkrijgbaar is, wat eigenlijk erg jammer is. Het boek is te koop via de site van de schrijfster zelf, dus neem even een kijkje! (Heb je het boek al gekocht? Vouw dan ook de papieren omslag van het boek open. Je krijgt nog een leuke verrassing namelijk!)

Titel: Koken van De Bazaar
Auteur: Sabina Posthumus
Uitgever: Een woord een woord
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789090275444
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Sabina Kookt!

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.