Uitproberen: Liga FruitCrisp

Liga FruitCrisp

Vroeger kreeg ik vaak genoeg een Liga voor tussendoor en ook nu neem ik regelmatig wel een Liga Evergreen mee naar het werk om de trek te stillen zo net voor de lunch of zo rond een uur of vier. Wist je eigenlijk dat het merk Liga dit jaar alweer 90 jaar bestaat? Ik niet, maar eigenlijk ken ik het al mijn hele leven. Op 90-jarige leeftijd vond Liga het tijd om een nieuw tussendoortje te lanceren: Liga FruitCrisp, het knapperigste tussendoortje van Liga.

Liga FruitCrisp

Over Liga FruitCrisp

Volgens onderzoek van Motivaction in 2012 eet 83% van de Nederlanders regelmatig een fruitbiscuit als tussendoor. Ze zijn natuurlijk handig om mee te nemen. Liga lanceert daarom een verantwoorde fruitbiscuit: de Liga FruitCrisp. Dit is een krokante biscuit met een fruitige binnenkant. Liga FruitCrisp is in twee smaken te verkrijgen: appel-kaneel en bosvruchten. Eén Liga FruitCrisp van 12,3 gram bevat 48 kCal, 3 gram suiker en 1,1 gram vet. De samenstelling van bijvoorbeeld Liga FruitCrisp appel-kaneel is 46% tarwebloem, een appel-kaneel vulling (41%) wat bestaat uit appelpuree, glucose-fructose siroop, gedroogde appelstukjes, kaneel, allerlei zuren en andere hulpstoffen. Het koekje bevat tarwe, gluten en melk. Daarnaast kan het ei bevatten. Volgens de verpakking staat 100 gram Liga FruitCrisp appel-kaneel gelijk aan 26,1 gram fruit.

Liga FruitCrisp

Wat vind ik er zelf van?

Of Liga FruitCrisp fruit kan vervangen betwijfel ik, gewoon je 2 stuks fruit eten per dag is natuurlijk gezonder. Het is wel handig om mee te nemen. Je kan het even snel tussendoor eten zonder dat je eerst in de weer moet met mesjes om te schillen en dergelijke. De Liga FruitCrisp is inderdaad knapperig en heeft een zoet, zachte binnenkant, wat best aan de zoete kant is. Ik vind Liga FruitCrisp wel lekker als vervanger van mijn Liga Evergreen, maar niet elke dag.

Wat kost Liga FruitCrisp?

FruitCrisp appel-kaneel en bosvruchten zijn beide verkrijgbaar bij de supermarkt. Een pak met 6 kleinere verpakkingen met elk 2 reepjes kost 1,69.

(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.