Rudolph Kookt door Rudolph van Veen

Rudolph Kookt door Rudolph van VeenRudolph van Veen, een ware popster in Oost-Europese landen, maar ook hier in Nederland is hij enorm populair. Zijn kooktips worden door velen gevolgd via zijn programma’s op 24Kitchen. Met zijn nieuwe kookboek wil Rudolph laten zien dat echt iedereen kan koken. Rudolph kookt is dus een soort van basiskookboeken handige tips, bereidingstechnieken en recepten die iedereen kan snappen.

Over het boek: Rudolph Kookt

Een basiskookboek, wat Rudolph Kookt is, heeft heel veel hoofdstukken, teveel om op te noemen. Het is ingedeeld in de meest voorkomende producten, zoals pasta, aardappelen en sla en een aantal eetmomenten zoals het ontbijt en het koffiemomentje. Elk hoofdstuk begint met basiskennis met daarna een aantal basisrecepten. Vervolgens krijg je natuurlijk een aantal variaties. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven en natuurlijk voorzien van een foto van het eindresultaat. Verder krijg je door het boek heen veel tips en wordt er kennis gedeeld over verschillende kook- en bereidingstechnieken. Zo kan er dus bij jou straks ook een foccacia, een risotto of een gebraden kip op tafel staan. Achterin het boek staan nog een handige groente- en fruitkalender, zo weet je precies welke groente en/of fruit bij welk seizoen past en een overzicht van kerntemperaturen van vlees om zo je perfect gebraden vlees te krijgen. Daarnaast heeft Rudolph kookt een leeslint, wat bij een basiskookboek erg handig is, er mogen van mij wel meer leeslinten in het boek zitten.

Wat vind ik van het boek

Jammer genoeg kan ik via de satelliet 24Kitchen niet ontvangen, maar uiteraard ken ik Rudolph van Veen wel, zeker uit zijn tijd bij RTL. Rudolph Kookt is met recht een basiskookboek voor iedereen. De recepten zijn duidelijk en er staat zoveel informatie in over kook- en bereidingstechnieken. Het kan bijna niet mislukken. Het boek heeft ruim 300 pagina’s, een uitgebreid kookboek dus. Rudolph Kookt is een kookboek wat eigenlijk standaard in je keuken hoort te staan.

Titel: Rudolph Kookt
Auteur: Rudolph van Veen
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789045206929
Winkelprijs: 29,95

(14 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.