Fritten Bak Contest 2013 at ProefMei

Fritten bak contest

Wie is de beste frietbakker, Nederland of België? Op zondag 2 juni 2013 wordt tijdens het culinair festival ProefMei in Bergen op Zoom de ‘Fritten Bak Contest’ gehouden. Vier teams uit Nederland en België gaan dan strijden om de eerste plaats. Maar wat is nu de perfecte friet? Zijn dat dikke of dunne frieten? In welk vet moet het gefrituurd zijn? Welke frietsaus doe je er bij? De jury, met frietexperts uit beide landen, bepaald uiteindelijk wie het lekkerste friet heeft gebakken. De jury bestaat uit Alain Caron (voorzitter), Cesar Zuiderwijk, Bernard Lefèvre en Marc DeClerq. De Internationale Fritten Bak Contest is op zondag 2 juni, 15:45 uur – 16:45 uur, op het hoofdpodium op de Grote Markt, in Bergen op Zoom en wordt mede mogelijk gemaakt door Devos & Lemmens. Bergen op Zoom is niet geheel toevallig uitgekozen om de Fritten Bak Contest te houden, volgens historici werd in 1905 in Bergen op Zoom de eerste friet in Nederland verkocht.

Friet is een van de meest ondergewaardeerde gerechten in de internationale gastronomie – Alain Caron

Over ProefMei

De Fritten Bak Contest wordt gehouden tijdens ProefMei wat van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni wordt gehouden. Dit jaar staat ProefMei in het teken van de drie A’s: Asperge, Ansjovis en Aardbeien, erkende streekproducten van de Brabantse Wal die zelfs tot het culinair erfgoed van Nederland behoren.Tijdens ProefMei kan je proeven en genieten van deze streekproducten en andere culinaire creaties van de deelnemende ProefMei-restaurants uit Nederland en België die voor de gelegenheid koken in luxe buitenkeukens.

Op de pleinen in het historische centrum van Bergen op Zoom zijn gedurende de ProefMei dagen onder meer concerten, kunstexposities, dans- en theatervoorstellingen te zien van gezelschappen uit de regio. De internationale inbreng is afkomstig van bevriende Vlaamse steden, Oudenaarde, Brugge, Lier en Mechelen.

En nog een kookwedstrijd

Naast de Fritten Bak Contest is er ook de Fissler kookwedstrijd. In deze jaarlijkse kookstrijd komen de deelnemers uit twee categorieën: kookgekken en jonge chefs. De deelnemers moeten mininmaal met twee van de drie befaamde A’s, asperge, aardbei of ansjovis of de vierde A de Zeeuwse kleiAardappel.De voorronden vinden al plaats in Nederland en België. De finale strijd is op donderdag 30 mei voor de jonge chefs e van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni voor de kookgekken.

Kortom tijd om naar Bergen op Zoom te gaan!

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.