30 Minuten Vegetarisch door Rose Elliot

30 Minuten Vegetarisch door Rose ElliotVegetarisch eten, ik vind het eigenlijk best moeilijk, het maken van combinaties, zorgen voor die perfecte bite en voor een juiste smaak. Beetje bij beetje probeer ik wat meer vegetarisch te eten, al heb ik wel eens een ‘terugval’ naar vlees door het misschien wel bekende probleem: geen antwoord hebben op de vraag wat eten we vandaag? Boerenkoolstamppot met vlees is dan een van de eerste dingen waar ik dan aan denk. Wie weet brengt het boek 30 Minuten Vegetarisch van Rose Elliot me misschien wel die inspiratie om doordeweeks een snelle vegetarisch gerecht op tafel te zetten, wat ook nog een bite en smaak heeft. Eigenlijk gewoon eens zomaar een gerecht proberen uit dit boek toch?

Over het boek: 30 Minuten Vegetarisch

De inleiding zegt het al, dit boek is bedoeld voor de ‘hardcore’ vegetariër, veganist, maar ook voor de flexitariër, de vleesverminderaar, de pescotariër en de semi-vegetariër. Eigenlijk voor iedereen die zonder vlees en met pure, gezonde en natuurlijke ingrediënten wilt eten. Rose Elliot kan dat zeker. Het boek is ingedeeld in soepen & voorgerechten, snacks & lichte maaltijden, dagelijkse maaltijden, eten voor vrienden & familie, salades & bijgerechten en zoetigheden. De recepten hebben allemaal een inleiding en handige tips om het makkelijker te maken. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven. Een groot aantal van de recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat.

Wat vind ik van het boek?

Regelmatig probeer ik weleens iets vegetarisch uit. Alleen vind ik het best moeilijk om te combineren, als ik dan weer eens geen inspiratie heb voor het avondeten kom ik toch al gauw uit op iets met vlees, wat sla en aardappeltjes. Of dat veranderd met dit boek weet ik niet, je valt toch weer snel terug in oude patronen. In ieder geval geeft 30 Minuten Vegetarisch van Rose Elliot mij voldoende inspiratie om eens met groente en andere smaken in de vegetarische keuken te experimenteren.

Over Rose Elliot

Rose Elliot wordt in Engeland de ‘vega queen’ genoemd. Zij heeft al meer dan 60 kookboeken geschreven over vegetarisch en veganistisch koken. Niet al haar boeken zijn in Nederland verschenen. Een greep uit haar Nederlandse kookboeken: De nieuwe vegetarische keuken, Superchic vegetarisch en Vegetarische superchef.

Titel: 30 Minuten Vegetarisch
Auteur: Rose Elliot
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 978902153023
Winkelprijs: 19,95

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.