Foodstyling door Roberta Deiana

Foodstyling door Roberta DeianaFoodstyling, dat is iets waar ik echt niet goed in ben. Een deelname aan een kookprogramma zoals bijvoorbeeld de Beste Hobbykok van Vlaanderen, waarbij naast lekker eten ook de styling belangrijk is, is niet voor mij weggelegd. Sowieso meedoen aan een kookprogramma niet. Maar goed, styling is eigenlijk best wel belangrijk, bij mij ontbreekt de tijd. Snel een foto nemen en eten. Toch zijn de tips uit dit boek altijd handig, want met tips en trucs een mooier bordje fotograferen wie wil dit nu niet.

Over het boek: Foodstyling:

Roberta Deiana is een foodstyliste van Italiaanse komaf, dit is haar eerste boek wat in Nederland is verschenen. Foodstyling gaat zoals de naam al zegt over foodstyling, een boek vol tips en trucs om van je gerecht een echt culinair kunstwerkje te maken. Om een mooi culinair kunstwerkje te maken heb je natuurlijk recepten nodig, zo leer je natuurlijk van begin af je gerecht op te bouwen. Het boek start eerst met een inleiding over alles wat je wilde weten over foodstyling (maar wat je nooit durfde te vragen), allerlei weetjes over koken, technieken en verrassingseffecten en antwoord op de vraag welke mysterieuze geheimen schuilen er achter een mooi gerecht? Daarna begint het echte werk, wat kan je dus allemaal met groente, fruit, bloemen, deeg, specerijen en kleurstoffen, gelatine, suiker, chocolade, zout en zilver en zout. Het boek eindigt met een hoofdstuk ‘snelle ideetjes’ met tips waarmee je van een normaal bordje een toch wat spectaculairder bordje neer kan zetten. Elk hoofdstuk begint met een inleiding over het onderwerp: hoe gebruik je het, de moeilijkheidsgraad, benodigdheden, waar te vinden en waar moet je op letten. Vervolgens worden verschillende recepten gemaakt, hierbij is natuurlijk vooral gelet op hoe je het tijdens het bereiden al zo appetijtelijk mogelijk maakt. Naast het eindresultaat staan er in dit boek veel stap-voor-stap foto’s, wat ook echt hoort bij een styling-boek.

Wat vind ik van het boek?

Vooral het hoofdstuk met de snelle ideetjes sprak me aan, gewoon door eigenlijk wat hele simpele trucs kan je al snel wat mooiers op tafel zetten. Wat verder leuk is, is dat dit boek eigenlijk niet om de recepten gaat, waar het toch met een kookboek om draait, maar echt om het plaatje zelf. Wat misschien leuk was geweest is dat er nog een extra hoofdstuk bij zat met fotografie tips. Zeker nu er steeds meer foodbloggers lijken te beginnen zal zo’n extra uitbreiding erg welkom zijn. In ieder geval Foodstyling geeft tips die nodig zijn om je bordje net wat lekkerder te doen ogen. Leuk voor iedereen die ook maar een beetje met eten bezig is!

Titel: Foodstyling
Auteur: Roberta Deiana
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789045204512
Winkelprijs: 19,95

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.