Tour d’Alain door Alain Caron

Tour d'Alain door Alain CaronFrankrijk, ik ben er weleens geweest en heb daar als kind ooit gegeten van briochebrood, ik wist toen niet hoe dat heette maar vond het echt cakebrood. Pas veel later kwam ik briochebrood weer tegen in de supermarkt, de smaken van toen in ieder geval voor mij. Alain Caron heb ik ooit ontmoet tijdens een presentatie, leuke man, hij dacht mij te kennen. Uhm nee, ik kende Alain Caron toen alleen nog maar van televisie. In ieder geval, Frankrijk en Alain Caron, die twee samen gecombineerd is het boek Tour d’ Alain. Want zeg nu zelf Frankrijk ontdekken met Alain, Fransman en culiliefhebber, dat zorgt toch lekkere dingen om te ontdekken.

Over het boek: Tour d’Alain

In Tour d’Alain neemt Alain Caron je mee op een culinaire reis door Frankrijk. Hij neemt je mee langs mensen, plekjes en adressen die met kookkunst te maken hebben. Als geen ander weet hij die plekjes te vinden en Alain Caron kent natuurlijk iedereen die iets met koken te maken heeft in zijn voormalige vaderland. De culinaire rondreis door Frankrijk start in Parijs en gaat vervolgens langs de streken Normandië en Bretagne, Aquitaine en Midi-Pyrénées, Languedoc-Roussilon, Provence en Côte d’Azur, Rhône-Alpes en Bourgogne. Na de inleiding over de stad of streek krijg je een echt regionaal recept a la Alain Caron, vervolgens worden de culinaire helden van de streek besproken en uiteraard geven zij ook een recept prijs. Daarna volgen de beste adressen voor restaurants en cafés en de plekjes waar je moet zijn voor leuke culinaire winkeltjes en markten. Als laatste wordt van elke streek een product besproken. De recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat en zijn duidelijk beschreven. Qua niveau zijn de recepten verschillend, het merendeel zijn recepten die je op je gemak wilt maken, echt voor het weekend.

Wat vind ik van het boek?

Tour d’Alain is geen reisboek, interview-boek of kookboek te noemen, het is er precies tussenin. Je kan alvast beginnen met het uitstippelen van een Franse culinaire reis, die je op bijzondere plekjes brengt waar je misschien anders nooit was gekomen. Om je alvast in de sfeer van de reis te maken probeer je uiteraard alvast de verschillende echt Franse recepten proberen of lees je de interviews die Alain Caron heeft met Frankrijks meest bekende chefs zoals Alain Ducasse, Pierre Gagnaire of Paul Bocuse. Het boek heeft een mooie afwisseling van foto’s en tekst, eigenlijk een soort dagboek van een culinair liefhebber, het dagboek van Alain.

Titel: Tour d’Alain
Auteur: Alain Caron
Uitgever: Carrera
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789048812868
Winkelprijs: 25,00

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.