De Echte Chinese Keuken Thuis door Fuchsia Dunlop

De Echte Chinese Keuken Thuis door Fuchsia DunlopChinees koken, eigenlijk doe ik dat weinig, het is namelijk zo makkelijk om even naar de Chinees om de hoek te gaan en dan al die ingrediënten die je in huis moet hebben. Allemaal vooroordelen, want Chinees koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, tenminste dat laat Fuchsia Dunlop zien in haar kookboek de echte Chinese keuken thuis.

Over De echte Chinese keuken thuis

Na de inleiding, waarin Fuchsia vertelt over haar ervaring met de Chinese keuken en de Chinese eetcultuur, volgt de basis van de Chinese keuken, welke ingrediënten, welk kookgerei heb je nodig, wat zijn de basistechnieken, hoe plan je een Chinese maaltijd en handige menusuggesties met de recepten uit dit boek. Vervolgens zijn de recepten ingedeeld in een tal van hoofdstukken: koude gerechten, tofu, vlees, kip & eieren, vis & zeevruchten, bonen & erwten, bladgroenten, knoflook & bieslook, ‘aubergines, pepers, paprika’s & komkommerachtigen’, knol- & wortelgroenten, paddenstoelen, soep, rijst, noedels, dumplings en ‘bouillon, smaakmakers & andere onmisbare ingrediënten’. Het boek eindigt met een woordenlijst met uitleg over de meeste ingrediënten. Elk hoofdstuk begint met een uitleg over het onderwerp en de gewoontes in de Chinese keukens met het onderwerp van het hoofdstuk. Daarnaast heeft elk recept ook veel handige tips over bijvoorbeeld de gebruikte ingrediënten. Bij een groot aantal recepten zie je een foto van het eindresultaat.

Wat vind ik van het boek?

Met de Chinese keuken doe ik eigenlijk weinig, daar valt voor mij nog veel mee te ontdekken. De gerechten in De Echte Chinese keuken zijn anders dan de gerechten bij de afhaalchinees, logisch want dat is een mengelmoes tussen de Chinese en Indische keuken. Voor sommige ingrediënten moet je wel naar een toko toe, al is het merendeel van de ingrediënten gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. Wat ik leuk vind is dat je naast de Nederlandse naam van de verschillende gerechten ook de Chinese naam staan inclusief de Chinese tekens, waar ik best gefascineerd door ben. Handig is het felroze leeslint, handig bij een boek waarin je naast al die recepten ook veel warenkennis op kan doen. Kortom een leuk, lekker en zeker een informatief kookboek. Er is dus geen ontkomen meer aan, ook de Chinese keuken moet eens geprobeerd worden.

Wie is Fuchsia Dunlop?

Fuchsia Dunloop heeft als eerste westerse een culinaire opleiding tot chef-kok gevolg aan het Sichuan Higher Instutute of Cuisine in Chengdu. Zij is natuurlijk bekend om haar Chinese recepten en het schrijven over Chinees eten.

Titel: De echte Chinese keuken thuis
Auteur: Fuchsia Dunlop
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789045200408
Winkelprijs: 24,95

(21 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.