Puur Natuur op Tafel door Alain Ducasse

Puur Natuur op Tafel door Alain DucasseNet toen op het moment dat ik meer met natuur bezig was, viel dit kookboek van Alain Ducasse op de mat, Puur Natuur op Tafel. Met dit kookboek wil Alain Ducasse terugkeren naar het plezier beleven aan het bereiden van groenten, granen en fruit die onmisbaar zijn voor een gezonde en evenwichtige voeding. Alain Ducasse ziet het als zijn missie als kok om mensen te helpen natuurlijke smaken terug te vinden. Kortom een boek met natuurlijke gerechten van Frankrijks’ meest beroemde kok Alain Ducasse.

Over Puur Natuur op Tafel

Maar liefst 190 recepten voor eenvoudige, gezonde en lekkere gerechten vind je in dit kookboek. Puur Natuur op Tafel begint met de hoofdstukken altijd in voorraad en smaakgevers.Sommige gerechtjes moet je namelijk gewoon in je keukenkastje hebben staan zoals zelfgemaakte tomatenketchup of de Franse versie van pesto, pistou, als een ware smaakgever aan je gerechten. Vervolgens zijn de recepten ingedeeld in granen, soepen, groenten, zee, aarde en zoete gerechten. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven en voorzien van commentaar van Alain Ducasse en Paule Neyrat. Veel van de recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat. De gerechten zijn combinaties waar ik zelf niet zo snel aan denk, er zijn ook nog zoveel groenten, liever gezegd smaken te ontdekken.

Wat vind ik van het boek

Het eerste wat opvalt zijn de vrolijke illustraties in het boek, wat als een rode draad door het hele boek loopt. Ik word er echt vrolijk van. Het richt je in ieder geval gelijk op de tips en commentaar die Alain en Paule bij elk recept melden. In het boek staan overigens geen ingrediëntenlijstjes zoals je die normaal gesproken in de meeste kookboeken wel ziet staan. De ingrediënten staan, rood gekleurd in de recepttekst. Puur Natuur op Tafel is voor mij een kookboek waarmee ik lekker in het weekend of op een andere vrije dag wil gaan koken, een beetje uitproberen op je gemak en niet allemaal snel, sneller, snelst.

Titel: Puur Natuur op Tafel
Auteur: Alain Ducasse
Uitgever: Fontaine
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789077902110
Winkelprijs:

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.