Meer dan 80 Spannende Salades door Caroline Hofberg

Meer dan 80 Spannende Salades door Caroline HofbergScandinavië wordt steeds populairder, zo kijk ik graag Deense, Noorse en Deense tv-series en lees ik graag de boeken van Liza Marklund, Jo Nesbø en Henning Mankell. Ook Scandinavische kookboekenschrijvers maken hun opmars denk bijvoorbeeld aan Leila Lindholm en Elisabeth Johansson. Een nieuwe Zweedse kookboekenschrijfster is Caroline Hofberg, schrijfster van het boek Meer dan 80 spannende salades. Zoals de titel al zegt een boek vol saladerecepten, voor lente en zomer, maar ook voor herfst en winter. Proef alvast die eerste zonnestralen

Over het boek: Meer dan 80 spannende salades

Salades zijn makkelijk, maar toch ook lastig om te maken, dat heb ik wel gezien tijdens het programma De Beste Hobbykok van Vlaanderen, waarin kandidaten van Sergio Herman de simpele doch moeilijke opdracht kregen om een salade te maken. Belangrijk is de kwaliteit van de ingrediënten, en laat daarmee nu het voorwoord van dit boek beginnen, een goed begin. Het boek is ingedeeld in salades, dips en bijgerechten, dressings en basisgerechten. De recepten in dit boek zijn stapsgewijs beschreven en voorzien van een foto van het eindresultaat gemaakt door de Deense fotografe Tia Borgsmidt.

Wat vind ik van het boek?

Bij dit boek krijg ik het gevoel van die eerste zonnestralen, salades heerlijk! Zelf vind ik het behoorlijk lastig om een lekkere salade te maken. Het lekkerste is nog dat verse kropje sla gewoon zo uit de tuin in plaats van die voorverpakte zakjes uit de supermarkt. Meer dan 80 spannende salades laat in ieder geval zien dat er nog veel meer mogelijkheden zijn. Lichte salades in de lente en zomer en zwaardere salades voor de herfst en winter. Kortom Meer dan 80 spannende salades van Caroline Hofberg is het kookboek voor de echte saladeliefhebber.

Titel: Meer dan 80 Spannende Salades
Auteur: Caroline Hofberg
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789021553344
Winkelprijs:

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)