Dreams of Magnolia Nougat

Dreams of Magnolia Nougat

Op de Culiperslunch heb ik al een stukje mogen proeven van de Nougat van Hidde den Brabander, eigenaar/patissier van Dreams of Magnolia. In de goodiebag zat ook nog een stuk nougat, ook thuis kon ik nog even genieten van deze lekkernij. Deze nougat staat in ieder geval bij mij op nummer 1.

Wat is nougat eigenlijk?

Nougat is van oorsprong ene Franse lekkernij, in Nederland noemen we het ook wel noga. Nougat is een afgeleide van het Latijnse nux gatum, wat notentaart betekent. De bakermat van de nougat, zoals wij die kennen, ligt in de Provence, in Montélimar om precies te zijn. Er zijn nog meerdere varianten bekend in de landen rond de Middellandse Zee en het Midden-Oosten, varianten die ook noten en honing in de receptuur hebben. Ingrediënten van nougat zijn: honing, suiker, glucosestroop, stijfgeklopte eiwitten en geroosterde noten. De geroosterde noten zijn bijvoorbeeld amandelen, walnoten, hazelnoten en pistachenoten. Ook worden er ook wel gekonfijte of gedroogde vruchten gebruikt in de nougat. Hoe het maken van nougat in zijn werk gaat zie je in het filmpje onderaan dit artikel.

Over Dreams of Magnolia

Dreams of Magnolia is de snoepwinkel voor volwassenen! Onder dit label heeft Hidde de Brabander zijn veelal eigenzinnige, klassieke Franse patisserie producten gelanceerd, waaronder dus nougat, maar ook macarons en noem maar ook. Soms geeft Dreams of Magnolia ook workshops. Dompel je dus even in de wereld van een Franse snoepjeswinkel, maar dan a la nu!


Hoe nougat gemaakt wordt, YouTube kanaal Dreams of Magnolia

(57 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.