De Free Range Cook door Annabel Langbein

De Free Range Cook door Annabel LangbeinEen collega van mij is helemaal fan van Annabel Langbein, zelf ken ik haar maar een beetje, alleen van recepten uit verschillende kookmagazines. Annabel Langbein is ook tv-kok, haar programma De Free Range Cook is ook te zien via 24Kitchen. Laat ik nu net dat kanaal niet kunnen ontvangen. In ieder geval zoals ik al eerder schreef mijn collega is een enorme fan van Annabel Langbein, zou haar enthousiasme ook mij kunnen aansteken? Ja, dat is gelukt.

Over het boek: De Free Range Cook

In het boek De Free Range Cook neemt Annabel Langbein je mee naar haar vakantie huisje aan de voet van de Nieuw-Zeelandse Alpen in Central Otago. Het eten komt uit eigen tuin, van de boerderij, van het jagen en vissen of van het bij elkaar scharrelen uit de omgeving. Kortom pure ingrediënten die gebruikt worden in de Nieuw-Zeelandse keuken. Het boek is ingedeeld in ‘uit de oven’, ‘van de boerderij’, ‘uit zee en meer’, ‘uit de voorraadkast’ en ‘uit de boomgaard’. De recepten van Annabel Langbein zijn eenvoudig met ingrediënten uit haar eigen moestuin, wat voor haar een bron van inspiratie is. De recepten zijn duidelijk geschreven en voorzien van een foto van het eindresultaat.

Wat vind ik van het boek?

Wat een heerlijk boek, koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, met maar een paar verse ingrediënten kan je eigenlijk al toveren in de keuken. Annabel Langbein geeft op haar aanstekelijke manier de juiste uitleg om ook zelf te kunnen ‘toveren’ in de keuken. De foto’s van gerechten, de sfeer en van het Nieuw-Zeelandse vormen een mooi geheel met de recepten en de aanstekelijke verhalen van Annabel. Het boek De Free Range Cook is een mooie aanvulling op het tv-programma, receptvideo’s kan je overigens ook via de site van Annabel bekijken. Dit boek is trouwens al eerder verschenen in hardcover formaat. De Free Range Cook is nu ook als paperback verkrijgbaar, wat de prijs aanzienlijk lager maakt. Binnenkort, ergens einde van dit jaar, verschijnt ook haar boek Simply Pleasures, na de gelijknamige tv-serie, ook in de Nederlandse taal. Mijn collega weet al wat ze voor haar verjaardag gaat vragen!


Promotie van het programma De Free Range Cook via 24Kitchen YouTube

Titel: De Free Range Cook
Auteur: Annabel Langbein
Uitgever: Van Dishoeck
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789000321186
Winkelprijs: 24,99

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)