Test: Frietschijf voor de Bosch Keukenmachine

Bosch MUM Frietschijf

Al een tijdje staat zo’n beetje elke week de Bosch Keukenmachine het deeg te mengen voor het versgebakken brood. Echt zo’n fijne keukenmachine. Het kneed het deeg als geen ander. Naast alleen maar deeg mengen kan deze Bosch MUM keukenmachine zelfs nog meer. Zoals persen, snijden en blenden. Een alleskunner dus, maar dat had je vast ook al gelezen in mijn testverslag van de Bosch MUM keukenmachine. Een extra ‘gadget’ van deze keukenmachine is de frietschijf en ook deze heb ik mogen testen.

Bosch Keukenmachine Frietschijf

frietjes gemaakt met de Bosch frietschijfDe frietschijf kreeg je gratis na aanschaf van een Bosch Keukenmachine. Helaas is deze actie inmiddels afgelopen en kan je het nog wel aanschaffen via bijvoorbeeld Bol.com. Over de werking van deze frietschijf kreeg ik vragen via Facebook. Eigenlijk is het simpel, maar wel anders dan met de frietsnijders van vroeger. Je gebruikt de frietschijf net als de andere snijschijven. Je zet het opzetstuk voor de snijschijven op je machine, de mengkom er onder en vervolgens doe je je aardappels door de vulmond en zet je de machine aan. Natuurlijk hoef je niet alleen aardappels te gebruiken, maar met bijvoorbeeld pastinaak, koolraap of wortel kan je mooie groentefrietjes maken. Eens wat anders dan frietjes van aardappels!

Wat vind ik er van?

Wat mij nog steeds verbaasd aan de Bosch Keukenmachine is de veelzijdigheid van de machine en dat er goed gekeken is naar de veiligheid van de machine. Als je bijvoorbeeld de snijschijven zoals de frietschijf gebruikt moet je de originele mengkom er onderzetten, die aangeklikt is en dan pas kan je de machine pas aanzetten. Eigenlijk is dat supergoed. De frietjes die gesneden zijn met de frietschijf zijn kleine frieten, niet te klein hoor, en ze zijn een beetje krom. Dat komt misschien door het manier van snijden. Niet helemaal recht, zoals met die handfrietsnijders, maar al draaiende van boven aangevoerd. Maar kromme frietjes smaken net zo lekker als rechte frietjes! Als je de frietschijf niet alleen gebruikt om frietjes van aardappels mee te snijden, maar ook om frietjes te snijden van andere groenten dan is deze frietschijf een aanwinst bij je Bosch Keukenmachine.

(779 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Test: Frietschijf voor de Bosch Keukenmachine”

Reacties zijn gesloten.