Happi Food een special van Happinez

Happi Food een special van HappinezNederlandse kooktijdschriften koop ik de laatste tijd steeds minder, waarom weet ik niet. Happi Food, van de makers van Happinez, is in ieder geval heel anders en voor mij een reden om het eens te kopen.

Happi Food: Bring soul into your kitchen!

De ondertitel van Happi Food is ‘bring soul into your kitchen!’, dat wil je toch wel? In dit magazine wordt gekeken naar wat voedsel voor je kan betekenen zowel voor je lijf als voor je geest. Zo krijg je recepten volgens het ayurveda-principe waarbij je eet naar het type wat je bent. Ook krijg je recepten voor de lekkerste zomerse salades met kiemen, voor paradijselijke zoete gerechtjes en voor fruitig fastfood oftewel voedzame sappen. Verder portretten van mensen die een bijzondere eetwijze hebben, zo wordt er onder andere macrobiotisch, biologisch bourgondisch of veganistisch gegeten en allemaal om verschillende redenen; de wonderbag in Kenia, echt een wonder voor de vrouwen daar die opeens veel meer tijd over hebben en vertelt Amber Albarda over het nieuwe ‘light’.

Mindful

Zoals ik ook eerder vertelde wordt er in Happi Food ook aan de geest gedacht, het is ook tenslotte een special van Happinez. Doe bijvoorbeeld inspiratie op in het artikel over genieten als een spirituele oefening of het interview met Susan Albers over mindful eten. Daarnaast krijg je ook een aantal yogaoefeningen voor een goede spijsvertering. Kortom het is totaal anders dan de Nederlandse kookmagazines die elke maand verschijnen. Het heeft een goede afwisseling van recepten, informatieve verhalen en interviews. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de fotografie en layout, een lust voor het oog.

Nieuwsgierig?

Happi Food ligt in de winkels en kost 5,95. Zelf kocht ik het in een pakket met Jamie Magazine, wat slechts 2 euro meer kostte. Twee leuke magazines in één klap. Daarnaast is Happi Food ook als tablet magazine te koop, het kost dan 5,49.

Hieronder kan je alvast een aantal pagina’s bekijken:

(17 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)