Nespresso Limited Edition 2013: Trieste en Napoli

Nespresso Limited Editions 2013: Trieste en Napoli

Niet één, maar twee Nespresso Limited Edition dit jaar: Nespresso Trieste en Nespresso Napoli. Het is de eerste keer dat Nespresso twee limited editions te gelijk uitbrengt en dat heeft alles te maken met deze smaken. Krachtige, rijke koffies met eigen unieke eigenschappen, maar ook met veel aromatische overeenkomsten. In ieder geval de liefhebber van de Ristretto wordt deze keer verwend, deze limited editions hebben namelijk de intensiteit 9 en zelfs intensiteit 11, sterker dan de sterkste Nespresso Grand Cru. De beide grand cru’s moeten op hun eigen wijze het koffiegevoel van beide Italiaanse streken weerspiegelen. Kortom tijd om de twee Nespresso limited edition 2013 uit te proberen.

Nespresso Limited edition 2013 Trieste

Nespresso Limited Edition 2013 Trieste

Triëst, is een plaats gelegen in het noordoosten van Italië, heeft een rijke geschiedenis. Geen klassiek Italiaanse geschiedenis, maar heeft ook Slavische en Germaanse invloeden. Dat merk je natuurlijk ook aan de koffierituelen in de streek rondom Triëst. Er is zelfs een eigen taal voor de verschillende koffies daar.

Nespresso Trieste is een koffie met aroma’s van chocolade, verse hazelnoten en een fruitige nasmaak. De koffie zelf is een Arabische blend van koffiebonen uit Zuid-Amerika en Oost-Afrika met een hint van Robusta. Geadviseerd wordt om deze koffie te drinken als ristretto (25 ml) of espresso (40 ml). Met warme melk maak je met Nespresso Trieste een intense cappuccino. De intensiteit van Trieste is 9.

Nespresso Limited edition 2013 Napoli

Nespresso Limited Edition 2013 Napoli

Napels is de inspiratiebron voor Nespresso Napoli. Napels is de stad van de koffie, hier werd het eerste koffieapparaat voor thuisgebruik gemaakt: de Napoletana. Echte Napolitanen genieten het liefst van een karaktervolle, krachtige en uitdagende koffie. Dat heeft Nespresso proberen samen te krijgen in de limited edition Nespresso Napoli.

Nespresso Napoli is een koffie net aroma’s van geroosterde noten en hout en is licht geparfumeerd met zwarte theebladeren. De koffie zelf is een blend van Arabica bonen uit Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Deze limited edition met een intensiteit 11 drink je het best als een ristretto (25 ml) of een espresso (40 ml). Wanneer je er een beetje suiker bij doet proef je nog beter de aroma’s van deze sterkste Nespresso grand cru.

Wat vind ik van deze smaken?

In tegenstelling tot wat ik drink zijn deze koffies echt sterk, een aanrader voor de liefhebbers van de sterkere intensiteiten! De smaken zijn krachtig wat je ook kan verwachten, maar hebben toch een fijne afdronk. Wat ons opviel met het maken van een latte macchiato is dat dat deze grand cru’s opvallend donker zijn, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Nespresso Voluto. Trieste, gebruikt in een latte macchiato, had geen bittere, maar meer een zoetige smeek. Het beste kan je deze koffie drinken in een warme lente- of zomerzonnetje op je terras al genietend van het Italiaanse dolce vita, maar dan in eigen land. Heb je gezien dat ook de verpakking speciaal is? Een mooi lederen design met een kleine hint naar de Italiaanse vlag, respectievelijk een groene en een rode band om de etui. In ieder geval wees er weer snel bij, want deze nieuwe Nespresso Limited Editions zijn, zoals de naam het al zegt, tijdelijk verkrijgbaar.

Waar zijn de limited editions verkrijgbaar?

De limited editions 2013 Nespresso Trieste en Nespresso Napoli zijn tijdelijk verkrijgbaar bij de Nespresso Boutiques en online! Een etui van 10 capsules kost 4,20.


Video Nespresso Limited Edition 2013, Trieste en Napoli

(46 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.