à La Mère de Famille: Het Receptenboek

à La Mère de Famille: Het ReceptenboekZelf snoep, ijs, cakes, chocolade of siroop maken? Dat is toch wel een droom, maar hoe doe je dat eigenlijk? Julien Merceron onthult de geheimen van à La Mère de Famille, het oudste snoepwinkeltje van Parijs, in dit receptenboek.

Het Receptenboek: à La Mère de Famille

Het boek neemt je mee in de mythische wereld van een Franse chocolatier en laat je geniet van allerlei zoete lekkernijen. à La Mère de Famille begint na de inleiding waarin allerlei technieken van de chocolatier worden uitgelegd met ‘cakes en gebak’, ‘de recepten van de chocolatier’, van alles met chocolade, ‘de recepten van de confiseur’ recepten van de snoepjesmaker, ‘gekonfijte vruchten & co’, ‘jam, chocopasta en andere smeersels’, ‘recepten van de biscuitier’, recepten van de koekjesmaker, ‘de recepten van de glacier’, recepten van de ijsbereider en ‘de sirooprecepten’. De recepten zijn duidelijk beschreven en een aantal zijn zelfs stapsgewijs gefotografeerd, zodat het nog wat makkelijker wordt. Al het lekkers wat gemaakt wordt in dit boek is natuurlijk voorzien van een foto. Als een leidraad door het boek lees je de geschiedenis van het oudste snoepwinkeltje van Parijs van het prilste begin tot heden. Bijzonder is dat ook vaste klanten iets over hun favoriete snoepwinkeltje vertellen.

Wat vind ik van het boek?

Dit boek straalt een authentieke sfeer uit, een echte Franse sfeer. Komt dat door de cover, de foto’s, de layout of die aparte oranje paginarand? Ik kan er de vinger niet op leggen, maar het voelt echt Frans aan. Met dit receptenboek van à La Mère de Famille maak je van je keuken in ieder geval een echt snoepjesparadijs. Dat je al dat lekkers ook gewoon zelf kan maken! Natuurlijk kan je je ook gewoon verlekkeren aan de foto’s, de recepten en de verhalen in dit boek en daarna gewoon op bezoek gaan bij het snoepwinkeltje zelf in Parijs. Ik zou het beide wel willen, zelf verschillende lekkernijen uit het boek en eens op bezoek gaan bij het winkeltje.

Over à la Mère de Famille, het winkeltje

Het oudste snoepwinkeltje van Parijs, dat is à la Mère de Famille. Sinds 1761 is het gevestigd in een, nu historisch, pand in Montmatre, om precies te zijn aan de reu du Faubourg Montmatre. Daarnaast heeft het ook meerdere filialen in Parijs en één in St. Maur. De winkel is in 1761 gestart door Pierre-Jean Bernard, een jongen uit Coulommiers. Het is gestart als kruidenierswinkel wat sinds 1779 is uitgebreid met een hoek voor suikerwerken. Op dit moment runt patissier, chocolatier, glacier en confiseur Julien de ambachtelijke kant van de winkel. Hij maakt bijvoorbeeld Montmatre-flikjes, chocoladeflikken gevuld met een praline of ganache.

Titel: à La Mère de Famille: Het Receptenboek
Auteur: Julien Merceron
Uitgever: Good Cook Publishing
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 978461430878
Winkelprijs:

(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.