Gennaro’s Favoriete Italiaanse Familierecepten

Gennaro's Favoriete Italiaanse FamiliereceptenGennaro Contaldo bekend geworden door Jamie Oliver, maar eigenlijk stond Gennaro aan de wieg van Jamie Oliver zijn succes. In de jaren 90 was Jamie namelijk protegé van Gennaro en sindsdien hebben zij een innige vriendschap. Inmiddels heeft Gennaro Contaldo al een aantal kookboeken geschreven zoals Passione en Twee Gulzige Italianen samen met Antonio Carluccio. Gennaro’s Favoriete Italiaanse familie recepten is het tweede boek wat in Nederland verscheen van hemzelf alleen.

Over Gennaro’s Favoriete Italiaanse Familierecepten

In dit boek laat Gennaro Contaldo je zijn favoriete recepten zien van vroeger en nu. Dit zijn niet alleen recepten van hemzelf maar ook van zijn moeder, oma, tantes en zussen. Deze gerechten kookt Gennaro nog steeds voor zijn kinderen, authentieke Italiaanse recepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Het boek zelf is ingedeeld in soep, pasta, snelle maaltijden, zondagmiddag, feestelijke gelegenheden, lekker voor erbij, brooddeeg, zoet en conserveren. De verschillende hoofdstukken en ook de recepten in dit boek hebben allemaal een inleiding. Bij de recepten vaak over het gerecht zelf, maar ook vaak een persoonlijke toets. De recepten in Gennaro’s Favoriete Italiaanse Familierecepten zijn veelal voorzien van een foto van het eindresultaat, gemaakt door de Jamie huisfotograaf David Loftus.

Wat vind ik van het boek

Italiaanser dan dit boek kan haast niet. Ik ben wel een beetje fan van Gennaro, al sinds de tijd dat hij in de programma’s van Jamie verscheen. Je kan overigens best wel zien dat Jamie veel heeft opgestoken van de Italiaanse keuken door zijn mentor, al draagt de Jamie huisfotograaf David Loftus daar ook wel een steentje aan bij door zijn fotografie van de recepten. In ieder geval zijn de recepten in Gennaro’s Favoriete Italiaanse Familierecepten duidelijk geschreven, er kan bijna niets misgaan. De gebruikte ingrediënten zijn goed te verkrijgen en eigenlijk zet je binnen een handomdraai een lekkere authentieke Italiaanse maaltijd op tafel. Dus wil je zo’n authentiek Italiaanse maaltijd op tafel zetten, probeer dan ook eens een aantal recepten uit dit boek.

Over Gennaro Contaldo

Gennaro Contaldo groeide op in Italië, maar verhuisde in de jaren zestig al naar Londen. Daar heeft hij onder andere voor Antonio Carluccio gewerkt en heeft hij zijn eigen restaurant Passione gerund. Gennaro is, zoals ik eerder al schreef, de grote leermeester van Jamie Oliver. Recentelijk is hij op tv te zien in het programma Two Greedy Italians, waarin hij met Antonio Carluccio een zoektocht door Italië maakt op zoek naar die echte authentieke Italiaanse gerechten.

Titel: Gennaro’s Favoriete Italiaanse Familierecepten
Auteur: Gennaro Contaldo
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789021553238
Winkelprijs: 24,95

(38 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)