Uitproberen: Provamel

Provamel Breakfast yoghurt en rice cuisine
Al weer een tijdje geleden won ik een pakket met Provamel producten. Het pakketje werd afgeleverd op mijn werk, en met een tas vol yoghurt ging ik dan ook de trein in. Het Provamel pakket bestond uit 2 pakken Provamel ontbijtyoghurt naturel, 2 pakken Provamel ontbijtyoghurt vanille, 2 pakjes Provamel rice cuisine en 2 leuke yoghurtschaaltjes. Kortom een erg leuk en lekker yoghurtpakket. Inmiddels is alles wel geproefd. Ik ben verrast hoe yoghurt zonder koemelkproducten zo lekker kan zijn.

Over Provamel

Provamel maakt producten die gemaakt worden op een basis van plantaardige ingrediënten zoals soja, rijst, haver, amandel en meer. Het is een alternatief voor andere room- en yoghurtproducten die zijn gemaakt op basis van koemelkproducten. De producten van Provamel passen perfect bij een vegetarische/veganistische levensstijl, in een lactosevrij dieet en in een koemelkeiwitvrij dieet. De producten van Provamel zijn in ieder geval 100% plantaardig.

Wat vind ik er van?

Provamel Rice CuisineNatuurlijk heb ik de producten niet allemaal alleen gegeten. Michel en Britt hebben goed meegeholpen. Eigenlijk zou ik niet zo snel melkproducten op plantaardige basis kopen. Reden, vroeger heb ik ooit eens een sojadrankje gekregen wat gewoon echt niet lekker was. Het proberen van de Provamel producten was voor mij de uitgelezen kans om opnieuw plantaardige melkproducten te proberen en deze hernieuwde kans was zeer positief. De smaak van beide yoghurt, naturel en vanille waren goed. Het had een dikke consistentie en eigenlijk perfect om als ontbijt te eten. De rice cuisine heb ik verwerkt in een vegetarische spaghetti carbonara, zelfs de spekjes waren vegetarisch. De rice cuisine van Provamel werkte zoals de kookroom die ik normaal gebruik. Kortom eigenlijk ligt er niets in de weg om eens plantaardige melkproducten te proberen.

Waar te koop?

Het is nog niet zo dat de Provamel producten in iedere supermarkt te koop zijn, je moet dus nog wel even op zoek gaan. In ieder geval bij Ekoplaza kan je Provamel producten verkrijgen. Ik moet dus daar maar snel langs gaan, want op de site van Provamel zag ik nog veel meer lekkere producten op plantaardige basis. Zo ben ik stiekem een klein beetje op weg naar een betere wereld door regelmatig ook volledig plantaardige producten te eten en te drinken.

(35 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Uitproberen: Provamel”

  1. Hai, dankjewel voor deze review, erg handig

    Ik probeerde eerst producten van Alpro, maar die vind ik toch te veel naar bv amandelen smaken (de boter althans niet). Nu ben ik helemaal verzot op de vegan yoghurt van Provamel, ik haal hem bij Ekoplaza. Maar weet iemand misschien of hij ergens online is te bestellen (ook in een grotere verpakking)?
    Alvast bedankt! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.