Florida Grapefruit!

Florida Grapefruit!
Alweer een hele tijd geleden was ik uitgenodigd voor een kookworkshop met Florida Grapefruit bij Niven Kunz. Wat had ik toen graag gewild, helaas kon ik net die dag geen vrij krijgen van mijn dagelijkse job. Toch kan ik nog een beetje genieten van het lekkers wat daar gemaakt werd. Ik kreeg namelijk een aantal Florida Grapefruits toegestuurd inclusief recepten van Niven Kunz, Angelique Schmeinck en Junior MasterChef-winnaar Suna. Kortom dat werd ook iets uitproberen. Het werd het Florida Grapefruit Yoghurt toetje

Over Florida Grapefruit

De Florida Grapefruits zijn door het subtropische klimaat waarin het groeit zoeter en sappiger dan de meeste andere grapefruits. Hierdoor heb je bijna nooit een bittere nasmaak. Grapefruit is overigens een van de rijkste natuurlijke bronnen van vitamine C, B, E en H en antioxidanten, een halve grapefruit zorgt al voor meer dan 100% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Het helpt je in ieder geval vechten tegen allerlei ziekten, ondersteunt een gezond gewicht en niet geheel onbelangrijk het zorgt voor een stralende gezonde huid. Het grapefruitseizoen loopt van november tot en met mei, kortom Florida Grapefruit helpt je de winter door. Florida Grapefruits zijn te vinden in de meeste supermarkten en groentespeciaalzaken.

Florida Grapefruit Fruitsalade recept

Florida Grapefruit FruitsaladeMijn recept met Florida Grapefruit heb je vast gezien. Het was een snelle afgeleide van onderstaand recept:

Florida grapefruit Fruitsalade
Ingrediënten:
1 Florida grapefruit, 1 sinaasappel, 100 ml Griekse yoghurt, 2 eetlepels honing, 30 gram muesli, munt voor de garnering

Bereiding
Verwijder de schil van de Florida grapefruit en de sinaasappel en snij het fruit in partjes. Behoud het sap. Meng de Griekse yoghurt en de honing in een kleine kom.

Serveren
Neem twee glazen schaaltjes en plaats er de partjes sinaasappel en grapefruit in. Giet er vervolgens het sap over. Giet het mengsel van yoghurt en honing eroverheen en bestrooi met muesli. Garneer met een blaadje munt.

(25 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.