IJs door Elisabeth Johansson

IJs door Elisabeth JohanssonZelf ijs maken doe ik echt weinig, terwijl ik het best wel kan, kijk maar naar het speculaasijs wat ik jaren terug al eens heb gemaakt. Met het boek IJs van chef-kok Elisabeth Johansson heb ik in ieder geval genoeg inspiratie om deze zomer weer eens een keer zelf ijs te maken.

Het boek: IJs

In het boek IJs deelt chef-kok Elisabeth Johansson haar 100 beste ijsrecepten: ijslolly’s geïnspireerd op klassieke zomerse drankjes, kleurrijke ijstaarten, kortom ijs, ijs en nog eens ijs. Het boek is ingedeeld in ijs, parfait, semifreddo en ijs met roomkaas, paletas, ice pop en ijslolly’s, sorbetijs en granité, terrines, ijstaarten en klassieke ijssoorten, speciale ijssoorten en erbij. Elk hoofdstuk begint met een korte uitleg over het soort ijs wat gemaakt wordt in dat hoofdstuk. De recepten zijn duidelijk beschreven en veelal voorzien van een foto van het ijs (en daar krijg je al echt trek van!). Leuk zijn de hoofdstukken speciale ijssoorten en erbij. In speciale ijssoorten krijg je namelijk ook ijsrecepten die zonder ei en melk zijn gemaakt maar met bijvoorbeeld soja- of havermelk gemaakt zijn. In het hoofdstuk ‘Erbij’ leer je allerlei sauzen maken die perfect passen bij ijs, maar ook meringues die goed bij ijs passen of hoe je van een gewoon ijshoorntje snel een luxe hoorntje maakt.

Wat vind ik van het boek?

Wanneer is het zomer? Veel van de recepten in dit boek zou ik wel willen maken. Het hoeft namelijk niet moeilijk te zijn om een lekkere ijssoort te maken, dat bewijst IJs van Elisabeth Johansson zeker. Alhoewel, waarom wachten tot het zomer is? IJs kan toch best vaker als nagerecht? IJs is een mooi kookboek wat zich op een onderwerp richt, een heerlijk boek voor alle ijsliefhebbers.

Wie is Elisabeth Johansson?

Elisabeth Johansson is een Zweedse chef-kok, banketbakker en auteur van diverse kookboeken. Daarnaast schrijft zij ook voor verschillende culinaire tijdschriften. In 2004 heeft zij een gouden medaille gewonnen in de categorie deeg en een zilveren medaille met het chef-koks team tijdens de Food Olympics, daarnaast is zij ook in de prijzen gevallen met haar kookboeken tijdens de Gourmand World Cookbook Awards.

Titel: IJs
Auteur: Elisabeth Johansson
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789045201689
Winkelprijs: 19,95

(23 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.