Smultuin eMagazine Maart 2013

Smultuin eMagazine
Magazines die speciaal voor de tablet (en laptop) zijn gemaakt zie je steeds meer. Dit eMagazine bestaat al zo’n beetje sinds de intrede van de tablet: Smultuin eMagazine. Smultuin eMagazine is een magazine wat inmiddels al 3 jaar bestaat en je maandelijks meeneemt door de moestuin. Heerlijk voor de moestuinders, maar ook voor de beginners zonder groene vingers. Inmiddels heb ik ook kennis gemaakt met Smultuin.

Smultuin eMagazine

Smultuin is het vervolg op de verhalen die je misschien al hebt gelezen in het boek Onze Smultuin. Je vindt er verhalen terug van de vier olijfjes en Dennis de tuinman. Het eMagazine speelt in op de verschillende seizoenen en op het biologisch en duurzaam tuinieren. De hoofdonderwerpen in Smultuin eMagazine zijn Smultuinieren, 100% Passie en Wetenswaardigheden. Zo krijg je in dit nummer volkstuinverhalen van Peter Kouwenhoven, krijg je een workshop over de vierkante meter tuin in ‘Smultuinieren’ en lees je wat je deze maand in je moestuin te doen staat. Leuk om te lezen is het volkstuindagboek van Monique Nuijten, wat gebeurd er bij haar allemaal in haar volkstuintje? Verder een kijkje bij Villa Nespolo in Percozzone Italië, waar zelf rozenbotteljam gemaakt wordt en vele andere dingen gekweekt worden, de Natuurkieker legt deze maand de paardenbloem in al haar facetten vast op de gevoelige plaat en ook lees je alles over de lekkerste, mooiste en nieuwste smultuinboeken. Uiteraard ontbreken de verhalen en recepten van Claudia Reina zelf niet, deze lees je in Claudia’s Smultuin.

Wat vind ik er van?

Fijn dat dit soort initiatieven er zijn, een vergelijkbaar magazine kan je, volgens mij, niet vinden in de tijdschriftenhandel. Wat ik al eerder schreef is dat Smultuin eMagazine een vervolg is op het kookboek Onze Smultuin. Claudia Reina is hier zeker goed in geslaagd. Het is een professioneel eMagazine geworden in een handige ‘landscape’ formaat, wat het prettig leesbaar maakt op zowel de tablet als op de laptop/beeldscherm. Mooie foto’s, fijne verhalen en recepten zijn goed afgewisseld. Iedereen die iets wil gaan verbouwen, hoe groot of hoe klein je moestuin ook is kan goede informatie uit dit magazine halen (je hoeft er geen eens groene vingers voor te hebben).

Wat kost Smultuin eMagazine?

Een los nummer van Smultuin eMgazine kost 3,82. Een jaarabonnement, 12 nummers, kost € 27,99 (ipv € 45,94). Het abonnement stopt automatisch na een jaar. Aanmelden kan via de site. De inkomsten van het magazine worden gebruikt om een buiten LESlokaal te maken.

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Smultuin eMagazine Maart 2013

Reacties zijn gesloten.