Pasta Artigiana door Nino Zoccali

Pasta Artigiana door Nino ZoccaliDe Italiaanse keuken, heerlijk! Met wat simpele handelingen in de keuken kan je al snel wat lekkers op tafel toveren. In dit boek, Pasta Artigiana, van de Italiaanse chef Nino Zoccali staan pasta-recepten voor elke gelegenheid. Gevulde pasta’s, hartige soepen en zelfs desserts. Kortom er kan meer met pasta dan je zou denken.

Het boek: Pasta Artigiana

Het boek Pasta Arigiana laat je kennis maken met een verzameling regionale Italiaanse pastagerechten, de recepten zijn van de Italiaanse chef-kok Nino Zoccali. Het boek heeft eenvoudige, verfijnde en klassieke gerechten. Kortom onmisbaar voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. Na de inleiding is Pasta Artigiana ingedeeld in ‘pasta asciutta’, gedroogde pasta, ‘pasta fresca’, verse pasta, ‘pasta ripiena’, gevulde pasta, ‘pasta al forno’, pasta uit de oven, ‘pasta in zuppa’, pasta in de soep, ‘pasta dolce’, dessertpasta en ‘ricette di base’, basisrecepten. De recepten zijn veelal voorzien van een foto van het gerecht, verder ook foto’s van verschillende pasta’s en andere ingrediënten. Daarnaast staan bij veel recepten een korte inleiding over het recept of opmerkingen over het recept, bijvoorbeeld over bepaalde gebruikte ingrediënten.

Wat vind ik van het boek?

Ik hou van pasta, alleen wat kan je er mee maken? Veel meer dan ik na al maak, dat blijkt wel uit de verscheidenheid aan pasta recepten uit Pasta Artigiana. Spannend vind ik het hoofdstuk over pasta als dessert, daar had ik eigenlijk nog nooit over nagedacht. Daarnaast zie je in dit boek ook hoe je zelf vers pastadeeg kan maken en hoe je dat moet rollen en snijden, handig is de verklarende woordenlijst, vol Italiaanse ingrediënten. Wat wel opvalt is dat in een aantal recepten met een saus je wordt doorverwezen naar een andere pagina.

Kortom?

Pasta Artigiana is een kookboek voor iedereen die van de Italiaanse keuken houdt en met echt Italiaanse ingrediënten wilt koken. Een mooi boek wat veel mooie en lekkere pastagerechten laat zien in woord en beeld.

Titel: Pasta Artigiana
Auteur: Nino Zoccali
Uitgever: Good Cook Publishing
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789461430755
Winkelprijs: 29,95

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.