Review: Culinaire Arganolie

Review: Culinaire ArganolieOlie, er zijn veel soorten maar eigenlijk gebruik ik alleen zonnebloemolie en soms bij de Aziatische gerechten een beetje sesamolie. De reden dat ik geen olijfolie gebruik in de keuken is dat mijn vriend er niet tegen kan, vreemd want olijfolie is gezond, maar kennelijk niet voor iedereen. Daarom was ik ook wel erg benieuwd naar de culinaire arganolie van de ArganWinkel. Deze arganolie kan ik in ieder geval vaker gaan gebruiken in de keuken, hier kon hij wel tegen. Positief dus!

Culinaire Arganolie van ArganWinkel

Arganolie is in de beautywereld al een bekende product vanwege de bijzondere werking voor huid, haar en nagels. In de keuken wint de culinaire arganolie steeds meer terrein. Het heeft een unieke, delicate smaak aan gerechten. Culinaire arganolie is een 100% natuurlijk product, de olie wordt gewonnen uit de pitten van de arganboom. Arganolie bevat een hoog gehalte aan vitamine E, zelfs twee keer zoveel als in olijfolie. Verder bestaat arganolie voor meer dan 80% uit onverzadigde vetzuren en bevat het omega 6 en omega 9. De culinaire arganolie van de ArganWinkel is helemaal biologisch geproduceerd en bevat dus geen conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen. De arganpitten worden alleen geroosterd en met een lichte druk geperst tot arganolie. Hierna wordt de olie slechts een keer gefilterd en daarna direct gebotteld. De arganolie van de ArganWinkel komt direct van de producent, een kleine coöperatie geleid door vrouwen in het zuidwesten van Marokko. Het EcoCert certificaat van de webshop garandeert overigens de oorsprong van de natuurlijke olie.

Waarmee is Culinaire Arganolie te combineren?

De arganolie heeft een nootachtige smaak en hiermee kan het de smaak van je gerechten versterken. De culinaire arganolie kan je gebruiken in salades, wok- en groenteschotels en past ook prima bij pasta’s en geroosterd vlees. Eigenlijk kan je de culinaire arganolie eindeloos gebruiken in de keuken.

Wat vind ik er van?

Olie is best een moeilijk product om uit te testen omdat het toch een basis is in de keuken. Door de unieke geur van de culinaire arganolie was ik al verrast, zacht nootachtig. Verder ben ik ook erg blij dat mijn vriend wel tegen Arganolie kan in tegenstelling tot olijfolie. Ik kan me voorstellen dat arganolie steeds meer terrein gaat veroveren in de keuken van zowel de professionele als de amateurkok.

Wat kost Culinaire Arganolie?

Een fles van 250 ml culinaire arganolie kost normaal gesproken 37,50, maar is tijdelijk 32,50 (exclusief eventuele verzendkosten). De culinaire arganolie is verpakt in een mooi houtenkistje. Daarnaast is het heel goed verpakt met ander materiaal zodat de fles niet kan beschadigen.

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Review: Culinaire Arganolie

 1. Ik heb het gisteren pas gekocht, voor in de keuken voor koude recepten.
  En voor mijn houd en haar een ander flesje.
  Op mijn huid voelde het meteen heerlijk, ook in mijn haar.
  Doe het flesje voor in de keuken nu ook op mijn salades en op mijn broodje
  in plaats van margarine.
  Het smaakt noot achtig, heel lekker.

 2. Beste Heer Mevrouw,

  Ik heb 100% puur culinair argan olie te koop,vers geperst door mijn familie.
  Jullie als argan kenners zullen dan ook zien en kunnen proeven dat het top kwaliteit is zonder andere toevoegingen.

  Mijn vraagprijs is € 60,- per Liter
  Mocht u interesse hebben kunt u contact opnemen.

Reacties zijn gesloten.