Nieuwe Smaak: Nespresso Linizio Lungo

Nespresso Linizio Lungo
Een nieuwe Nespresso grand cru: Linizio Lungo. Deze Linizio Lungo is een echte ‘ontbijtkoffie’ met zijn milde intensiteit en zachte aroma’s. Koffie is, volgens het onderzoek naar ochtendrituelen in Nederland, een van die dingen waar Nederlanders namelijk wel de tijd voor nemen tijdens het ontbijtritueel. Hierin past perfect deze nieuwe smaak van Nespresso.

Nespresso Linizio Lungo

closeup Nespresso Linizio LungoDat Linizio Lungo bedoeld is als goede start van de dag zie je al aan de naam. Linizio is afgeleid van het Italiaanse woord inizio wat begin of aanvang betekend. Zo verwijst de naam naar het begin van de dag. Linizio Lungo is gebrand uit pure Zuid-Amerikaanse Arabica bonen en Braziliaanse Bourbon koffiebonen. Deze melange van koffiebonen geven zowel zonder als met melk een fijn aroma af. Het heeft graan- en houtachtige noten en met een vleugje melk komen gekaramelliseerde noten vrij. De intensiteit van deze nieuwe Nespresso grand cru is 4, een milde lungo dus. Deze grand cru zal bij ons niet alleen ’s ochtends op tafel staan, maar ook ’s avonds. Linizio is overigens geen tijdelijke smaak, maar blijft deel uit maken van het lungo assortiment van Nespresso. Nespresso Linizio kan je ook goed gebruiken om eens totaal wat anders te maken van je koffie, zie onderstaande video maar:

Hoe maak je een Nespresso Linizio Lungo Iced Vanilla Latte

Ochtendrituelen in Nederland

Tijdens de presentatie van Linizio Lungo in Nederland, waar ik helaas niet bij aanwezig kon zijn, werden de resultaten gepresenteerd van een onderzoek over de ochtendrituelen in Nederland. Cultuurhistoricus Herman Pleij presenteerde de uitkomsten van dit onderzoek. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende ochtendtypes 54% van de ondervraagden gaf aan lekker relaxt te zijn, 26% heeft opstartproblemen en 20% heeft het druk, druk, druk ’s ochtends. Dat laatste past, op werkdagen dan, wel op mij. Ook zijn er verschillen qua generaties, jongeren grijpen eerder naar hun mobiel om alles te checken, terwijl ouderen liever rustig een krantje lezen. Hier pas ik weer in de ‘jonge’ generatie.

Hieronder zie je een afbeelding over de uitkomsten van het Nespresso ochtendrituelen onderzoek.
Nespresso ochtendrituelen onderzoek

Het gezicht van Nespresso Linizio Lungo worden?

Dat kan! Nespresso is namelijk samen met Peter van der Vorst op zoek naar de nieuwe koning(in) van Nederland. Als Nespresso clublid kan je een van de drie gezichten worden van de nieuwe campagne. De castingdagen zijn op zaterdag 16 en dinsdag 19 maart in de Nespresso boutique in Amstelveen. De jury zal bestaan uit royalty watcher Peter van de Vorst, fotografe Danielle Kwaaitaal en marketing directeur Nespresso Maureen Baas. De campagne wordt groots uitgepakt tijdens kroningsdag. Kijk snel in je mail (als je clublid bent) voor meer details.

Wat kost Linizio Lungo?

Net als alle andere grand cru’s van Nespresso kost Linizio Lungo per etui van 10 capsules 3,70. Het is verkrijgbaar via de Nespresso boutiques of online via Nespresso.

(730 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)