Stevie Parle’s Real Kitchen

Stevie Parle's Real KitchenHij wordt net zo spannend en vernieuwend gevonden als Ottolenghi en net zo eerlijk en puur gevonden als The River Café: Stevie Parle. Stevie Parle is de nieuwe culinaire belofte op dit moment. Zijn creaties noemt hij ‘Nouveau Ruig’, kortom dat belooft wat! Niet voor niets heeft Stevie’s Parle’s Real Kitchen de ondertitel: spannende nieuwe recepten van een wereldchef. In dit kookboek maakt Stevie thuisgerechten a la nu.

Het boek: Stevie Parle’s Real Kitchen

In het uitgebreide voorwoord van Stevie vertelt hij zelf over zijn liefde voor koken en over zijn nieuwsgierigheid naar het koken, de geschiedenis van zijn gerechten en naar ingrediënten. Vervolgens starten de recepten. De recepten zijn ingedeeld in de vier seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. Daarnaast is er in Stevie Parle’s Real Kitchen ook plek voor zoete recepten en nieuwe basisrecepten. De recepten hebben een kleine inleiding en zijn bijna allemaal voorzien van een foto van het eindresultaat. Verder krijg je door het boek heen allerlei handige tips over keukenspullen en ingrediënten.

Wat vind ik van het boek?

Inderdaad, de recepten in Stevie Parle’s Real Kitchen zijn anders door modernere ingrediënten en misschien ook wel door spannendere ingrediënten gebruik. De recepten zijn echt verrassend te noemen, het zijn ‘comfort food’ recepten maar dan in een nieuw jasje.

Wie is Stevie Parle?

Stevie Parle is eigenaar van The Dock Kitchen in de bekende Londense wijk Notting Hill. Daarnaast schrijft hij wekelijks voor de Daily Telegraph en heeft hij zijn eigen programma, Spice Trip, op Channel 4. Stevie is overigens winnaar van The Observer’s Young Chef of the Year Award.

Titel: Stevie Parle’s Real Kitchen
Auteur: Stevie Parle
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789021553528
Winkelprijs: 24,95

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.