Tapas 2.0 door Paco Roncero

Tapas 2.0 door Paco RonceroTapas, allemaal kleine gerechtjes zoals albondigas (gehaktballetjes), pata negra hapjes, kaashapjes en noem maar op. Tapas gerechtjes zijn er genoeg op te noemen, maar ken jij echt culinaire tapas? Paco Roncero heeft tapas naar een nieuw level gebracht: Tapas 2.0, Tapas op een culinaire manier. In het boek Tapas 2.0 maakt Paco Roncero deze minigerechtjes op een sterrenchef manier.

Het boek: Tapas 2.0

Tapas 2.0 is een culinaire hommage aan de Spaanse keuken en introduceert een nieuwe vorm van Tapas. Bijzondere gerechtjes op sterrenniveau. Het voorwoord in dit boek is van de oude leermeester van Paco, Ferran Adrià en ook de voorzitter van de Spaanse Academie voor Gastronomie, Rafael Ansón, schrijft een voorwoord in dit boek. Vervolgens starten de recepten die zijn ingedeeld in 10 verschillende onderwerpen: olijfolie, sandwiches, ‘groente en fruit’, eieren, ‘melk en kaas’, ‘vis en schaaldieren’, foie gras, ‘vlees en gevogelte’, cocktails en chocolade. Kortom verschillende smaken! Elk hoofdstuk heeft een korte inleiding en je ziet in één oogopslag welke recepten in het hoofdstuk staan, welke techniek voor de recepten gebruikt worden, wat het wijnadvies is en wat de moeilijkheidsgraad is. De recepten in Tapas 2.0 zijn voorzien van een foto van het eindresultaat. Daarnaast zijn de recepten stapsgewijs beschreven en dat is zeker nodig met de nieuwe en bijzondere bereidingstechnieken die Paco Roncero gebruikt in zijn recepten. Uiteraard krijg je ook tips over hoe je de gerechtjes opmaakt en serveert.

Wat vind ik van het boek?

Jeetje wat zou ik graag eens deze gerechtjes van Paco Roncero proeven, maar dan wel gemaakt door Paco zelf. Het ziet er allemaal zo lekker uit! De recepten uit Tapas 2.0 zijn echt bedoeld voor de ambitieuze kok die het aandurft om culinaire hoogstandjes te maken met nieuwe ingrediënten en technieken.

Wie is Paco Roncero

Paco Roncero is een oud-leerling van Ferran Adrià geweest en is chef-kok van verschillende sterrenrestaurants in Madrid geweest. Hij gebruikt graag bijzondere ingrediënten en durft nieuwe bereidingstechnieken aan.

Titel: Tapas 2.0
Auteur: Paco Roncero
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789045203782
Winkelprijs: 24,95

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)