Testen: EasiYo Yoghurt Maker

EasiYo Yoghurt MakerZelf yoghurt maken kan dat? Volgens de makers van de EasiYo Yoghurt Maker wel. Met zakjes poeder, de yoghurt basis en culturen, en water maak je in ongeveer 8 tot 12 uur een kilo yoghurt. Dat wil de ik wel eens proberen. Yoghurt maak je normaal gesproken niet zelf, maar haal je gewoon in de supermarkt.

Over EasiYo

Eerst wat meer over EasiYo. EasiYo is een systeem wat bedacht is in Nieuw Zeeland. De maker wist dat verst gemaakte yoghurt goed was voor zijn gezin. In 1992 werd EasiYo products opgericht en bracht het 3 stappen EasiYo op de markt. Inmiddels wordt de EasiYo Yoghurt Maker geëxporteerd naar meer dan 20 landen over de hele wereld. In Nederland is De Tuinen exclusief verkoper van de EasiYo Yoghurt Maker.

Hoe werkt de EasiYo Yoghurt Maker

Hieronder zie je hoe de EasiYo Yoghurt Maker werkt. Een kind kan eigenlijk de was doen, of liever gezegd de yoghurt maken.
EasiYo stap 1 vullen met kraanwater
♥ Vul de kleine beker voor de helft met koel drinkwater en voeg een zakje van de yoghurt basis toe en schud goed.

EasiYo stap 2 schudden voor gebruik
♥ Vul de kleine beker verder tot het max streepje en schud nog een keer goed.

EasiYo stap 3 grote beker vullen met kokend water
♥ Vul de grote beker tot de bovenkant van de rode rand, die ongeveer in het midden van de beker zit, met kokend water.

EasiYo stap 4 kleine beker in grote beker doen en dan 8 uur wachten.
♥ Plaats de kleine beker in de grote beker en wacht dan geduldig minimaal 8 uur. Plaats daarna de kleine beker in de koelkast zodat de yoghurt goed koel kan worden.

In onderstaande video van EasiYo zie je nog beter hoe je je eigen yoghurt maakt met behulp van de EasiYo yoghurt maker:

Wat vind ik er van?

Zelf heb ik twee smaken mogen proberen. De ongezoete Griekse yoghurt en de aardbeien yoghurt. De Griekse yoghurt heb ik het eerst gemaakt. Het EasiYo systeem werkt makkelijk. Water, zakje, schudden, nog meer water, weer schudden en in de grote beker zetten. De Griekse yoghurt was de volgende ochtend dik geworden, alleen niet zo dik als de Griekse yoghurt uit de supermarkt. De smaak vond ik nog al zuur, oké het was dan ook ongezoete Griekse yoghurt en ik ben meer van de smaakjes yoghurt. Een week later hebben we de aardbeien yoghurt gemaakt, appeltje eitje zou je zeggen. Helaas het wilde niet dik worden. De website gaf aan dat je dan langer moest wachten maar zelfs dat heeft niet geholpen. De yoghurt bleef meer een milkshake-achtige substantie met een vreemde nasmaak. Wat zou er anders zijn geweest dan de eerste keer? Misschien hadden we de kleine beker niet moeten afwassen, maar schoon moeten maken met een vochtige doek, dat was het enige wat anders was, de rest was gewoon hetzelfde als de vorige keer. Ach ja wie weet heb ik gewoon pech gehad. Op zich is de EasiYo best een grappig product, duurder dan een pak yoghurt kopen in de supermarkt maar zo grappig om een ‘zakje poeder’ met een beetje water te zien veranderen in yoghurt.

Waar is de EasiYo te koop en wat kost het?

De EasiYo Yoghurt Maker is te koop bij De Tuinen. Het EasiYo systeem kost 19,99 en de zakjes EasiYo kosten tussen de 2,99 en 3,79. De smaken die je kan kopen zijn naturel, vanille, Griekse yoghurt kokos, citroen, bosvruchten, aardbeien, Griekse yoghurt, magere Griekse yoghurt en mango.

(107 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.