Culinair Aziatisch door Marlisa Szwillus

Culinair Aziatisch door Marlisa SzwillusVan de Aziatische keuken houd ik wel, vooral van de Indonesische keuken. Waarom weet ik eigenlijk niet, misschien wel door de blauwe hap van het korps mariniers wat ik vroeger wel eens gegeten heb en waar ik geen genoeg van kon krijgen. In dit boek, Culinair Aziatisch, maak je kennis met authentieke smaken uit Birma, China, Filipijnen, India, Indonesië, Japan, Korea, Maleisië, Singapore, Thailand en Vietnam.

Het boek: Culinair Aziatisch

Schrijfster Marlisa Szwillus neemt je mee op haar culinaire reis door Azië in dit kookboek. Na de uitgebreide inleiding over onder andere welk keukengereedschap je nodig hebt, welke behandeling groenten en paddenstoelen nodig hebben en het geheim van Azië, krijg je de recepten. De recepten zijn ingedeeld in: soepen, salades en snacks, groenten en peulvruchten, curry’s, vis, schaal- en schelpdieren, vlees en gevogelte, noedels, rijst en tahoe en nagerechten. De hoofdstukken en recepten in Culinair Aziatisch bieden een schat aan informatie, de schrijfster weet veel van deze verschillende keukens. De recepten zijn stapsgewijs beschreven en voorzien van een foto van het eindresultaat. Verschillende recepten hebben ook foto’s van verschillende tussen handelingen die echt belangrijk zijn. Verder krijg je veel tips en weetjes over de recepten, maar ook over de gebruikte ingrediënten en hoe je het recept kan variëren. Daarnaast lees je ook veel meer over de verschillende Aziatische keukens en eetgewoontes. Het boek wordt afgesloten met Aziatische drankadviezen en uitleg over de Aziatische ingrediënten.

Wat vind ik van het boek?

Nasi en noedels maak ik regelmatig klaar, maar echt culinair aan de slag met recepten uit de Aziatische keuken heb ik eigenlijk nog nooit gedaan. Dit boek brengt er misschien wel verandering. Culinair Aziatisch laat namelijk zien dat er veel meer mogelijk is door gebruik van andere ingrediënten en door het gebruik van andere technieken.Net als de eerder verschenen kookboeken in deze serie Sauzen van Peter Auer, Buiten Eten van Rose Marie Donhuiser, Kruiden & Specerijen van Hans Gerlach en Culinair Vegetarisch door Cornelia Schinharl, biedt Culinair Aziatisch een schat aan informatie voor iedere kok. Kortom durf je verder te gaan dan nasi goreng? Dan is Culinair Aziatisch zeker iets voor je!

Titel: Culinair Aziatisch
Auteur: Marlisa Szwillus
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789045201085
Winkelprijs: 24,95

(31 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.