Brutsellog Kookboek, Wat eten we vandaag?

Brutsellog, Wat eten we vandaag? KookboekErgens eind vorig jaar ben ik benaderd door Blurb of ik interesse had in een artikel over de Blurb fotoboeken en daarover een artikel te schrijven. Mij leek het leuk om zelf een kookboek te maken. Dit is dan eindelijk het resultaat! Recepten, foto’s zoeken, bepalen wat je layout wordt het passen en meten van de tekst. Kortom ik was er niet snel klaar mee. In een ander artikel zal ik schrijven over hoe ik met Blurb mijn Brutsellog kookboek heb gemaakt. Het moeilijkste volgt eigenlijk nu, een wervende tekst maken voor mijn eigen kookboek … help!

Brutsellog Kookboek

Voor mijn kookboek heb ik mijn favoriete recepten van Brutsellog.nl gekozen, ruim 100 recepten, maar liefst en allemaal met een foto. Het Brutsellog Kookboek is ingedeeld in rijst, pasta, vlees, kip, pizza & wraps, vegetarisch en zoet lekkers. Een gevarieerde verzameling van Brutsellog. Zo als ik al eerder schreef heb ik gekozen voor recepten die ik vaker maak, zoals onder andere de nasi keboeli, lasagne, stoofvlees en chocolademousse. Om iets van mijn blog terug te laten komen heb ik aan het begin van elk hoofdstuk gekozen voor een houtlook pagina. Qua kaft heb ik gekozen voor de ‘softcase’, reden? Dit was de goedkoopste variant qua kaft en zo kon ik veel meer receptenpagina’s maken en had ik ook nog ruimte voor een inleiding, inhoudsopgave en een receptenindex.

Wat kan beter?

Hoe trots ik ook dan mag zijn op mijn kookboek, het kan natuurlijk allemaal veel beter. Zo zag ik al een klein foutje door een ‘tekstoverloop’ probleem op pagina 26/27. In een echt Brutsellog kookboek zou ik meer met persoonlijke teksten werken, de recepten stapsgewijs beschrijven en misschien bij sommige recepten ook foto’s van tussenstappen erbij zetten. Ook kan het veel consequenter qua grootte van het lettertype en zou ik layout technisch misschien wat meer kleur aanbrengen. Met Blurb ben je gewoon wat beperkter met de mogelijkheden, maar wat ik nu in handen heb lijkt op een echt kookboek met een inleiding, verschillende hoofdstukken, veel recepten en zelfs een receptenindex.

Kan je het Brutsellog Kookboek bestellen?

Ja, dat kan! Ik heb het kookboek beschikbaar gemaakt in de Blurb webshop. Als je het op papier wilt kost het boek maar liefst 24,95 ex btw en exclusief verzendkosten (goedkoopste versie). Ik was inclusief verzendkosten 33 euro kwijt. Omdat ik het toch graag wil delen heb ik van het Brutsellog Kookboek ook een ePub gemaakt, die speciaal voor de iPhone of iPad gemaakt is (op een ereader ziet de ePub er niet uit) en daarnaast is er op aanvraag ook een pdf-versie van het Brutsellog Kookboek beschikbaar. Het Brutsellog Kookboek eBook is via deze link gratis te downloaden. Liever een pdf, laat het even aan mij weten via een mailbericht.

Hieronder zie je een paar pagina’s uit het Brutsellog Kookboek:

Titel: Brutsellog, Wat eten we vandaag?
Auteur: Anja van Heiningen
Uitgever: Blurb
Verschijningsjaar: 2013
Winkelprijs: 24,95 (ex btw en exclusief verzendkosten)
Winkelprijs eBook: Gratis
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Blurb

(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)