Het Geheim van Slanke Mensen door Mieke Kosters

Het Geheim van Slanke Mensen door Mieke KostersAls je de Nederlandse Flair leest ken je haar vast wel, Mieke Kosters, auteur van Het geheim van slanke mensen. In de Flair heeft ze een wekelijkse column en begeleid zij een speciale Flair Facebookgroep om zo samen gezond af te vallen.Het boek Het geheim van slanke mensen is het boek waarin zij alles beschrijft over het gezond afslanken en hoe je eigenlijk slank kan blijven.

Het boek: Het geheim van slanke mensen

Je kent het wel, slanke mensen die echt alles kunnen eten. Helaas behoor ik niet tot die groep, bij mij gaat net zoals bij vele anderen elk pondje door het mondje. Ook Mieke Kosters behoorde tot deze groep, inderdaad behoorde. Mieke heeft namelijk slanke mensen bestudeerd en heeft hun geheim ontdekt en deelt dat geheim in dit boek. Waarom eten we eigenlijk te veel en kunnen we niet stoppen en waarom kunnen anderen dat wel. Door deze vragen te bestuderen, het gedrag van slanke mensen te kopiëren lukte het Mieke om zelf 15 kilo af te vallen. Het boek is eigenlijk geen dieet met allerlei menu’s die je moet volgen, maar meer een boek die de psychologische kant van het eten belicht. Na een inleiding is het boek ingedeeld in zes hoofdstukken, of eigenlijk zes stappen: wat wil je bereiken, eten wat je wilt en afvallen: zo doe je dat, kies slank in een lastige situaties, zorg goed voor jezelf, dag lastige situaties: kies je favoriete slanke gewoontes en jij blijft slank. Aan het eind van de boek krijg je wel een aantal voorbeeldmenu’s, daar hoef je je niet perse aan te houden maar kan wel een handig handvat zijn als je het even niet meer weet.

Wat vind ik zelf van het boek

Dit boek is eigenlijk een eye-opener. Je weet wel waarom je teveel eet, maar je kan er weinig aan veranderen, althans dat denk je. Het boek neemt je mee op een zoektocht naar jezelf en laat je zien hoe je je eetgedrag kan aanpassen. In heldere taal wordt alles duidelijk gemaakt. Het geheim van slanke mensen is ook dan geen geheim meer. Wat leuk is is dat je mee kan doen aan een kennismakingsworkshop op Facebook. Samen met andere mensen val je samen af aan de hand van de opdrachten van Mieke Kosters. Daarnaast kan je jezelf ook inschrijven op een inspiratiemail. Goed om te weten is Mieke dit boek heeft gemaakt in samenwerking met een psycholoog en expert in gedragsverandering. Eigenlijk is Het geheim van slanke mensen een boek wat andere dieetboeken overbodig maakt. Eet gewoon wat je wilt, maar denk daarbij goed na.

Titel: Het Geheim van Slanke Mensen
Auteur: Mieke Kosters
Uitgever: Carrera
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789048817467
Winkelprijs: 19,90

(25 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.