Food Photography from Snapshot to Great Shot door Nicole S. Young

Food Photography from Snapshot to Great Shot door Nicole S. YoungEigenlijk heb ik nog nooit een boek over fotografie open geslagen, terwijl ik toch alweer bijna 8 jaar lang elke dag een foto maak van mijn bord. Dat doe ik tegenwoordig bijna automatisch, een paar foto’s maken en dan eten. Voor styling en belichting en dergelijke neem ik niet zoveel tijd en ook qua photoshoppen ben ik zo klaar: foto kiezen, ronde hoekjes maken en qua formaat aanpassen aan internet. Op Brutsellog zie je dus eigenlijk geen foto’s zoals je ze in kookmagazines kan zien, maar gewoon het bord zoals het is. Maar toch wilde ik eens kijken hoe dat nu echt werkt: food fotografie. Waar moet je op letten, hoe maak je het echt aantrekkelijk. Dit boek laat je in ieder geval zien hoe het een beetje werkt.

Food Photography from Snapshot to Great Shot

Food Photography is een deel uit een serie ‘from snapshot to great shot’ door Nicole S. Young. Food Photography is bedoeld voor foodies, food bloggers, thuiskoks, chefs en iedereen die houdt van een heerlijke maaltijd en diegene die mensen hongerig willen maken met hun fotografie. Tenminste dat zegt het boek op een van de eerste pagina’s. Het boek is ingedeeld in: fotografie fundamentelen, fotografie uitrusting, belichting, styling & rekwisieten, framing en compositie, foto’s bewerken met Adobe Photoshop en achter de schermen (food fotografie van start tot einde). Elk hoofdstuk wordt beëindigd met een uitdaging. Met deze uitdaging pas je al het geleerde toe in je eigen foto’s. Je kan de foto’s zelfs delen in een speciale Flickr groep met andere lezers van dit boek.

Wat vind ik van het boek?

Wat een interessant boek is dit, zeker als je meer over het fotograferen van eten wil weten. Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen maar klik op de automatische stand van de fotocamera. Zo wordt de achtergrond goed uitgelegd, over instellingen zoals witbalans, iso-waarden en dergelijke. Daarna wordt specifiek uitgelegd waar je op moet letten bij het fotograferen van voedsel. Hoe maak je het aantrekkelijk, hoe kan je het beter belichten en hoe kan je je foto bewerken om het nog beter er uit te laten zien. Als je dit boek leest en alle opdrachten, of eigenlijk uitdagingen, maakt dan ben je bijna een foodfotograaf! Zelf weet ik nog niet wat ik doe met alle informatie uit het boek. Wil ik ook supermooie foto’s of gewoon foto’s zoals het is (en veel minder tijd nodig hebben). In ieder geval wil ik bij sommige foto’s die ik maak, wanneer ik meer tijd heb, het geleerde in de praktijk brengen.

Waarom dit boek?

Als je je echt wil verdiepen in ‘food fotografie’ dan is dit boek een mooie start om mee te beginnen. Het wordt door de schrijfster van het boek duidelijk uitgelegd en als je de opdrachten maakt uit het boek dan leer je het direct in de praktijk te brengen. Wat je wel moet weten is dat dit boek Engelstalig is. Food Photography is naast de papieren uitgave ook als e-book verkrijgbaar.

Titel: Food Photography from Snapshot to Great Shot
Auteur: Nicole S. Young
Uitgever: Peachpit Press
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9780321784117
Winkelprijs: 16,99

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Food Photography from Snapshot to Great Shot door Nicole S. Young”

  1. Ik vind het maken van de foto’s bijna leuker dan het koken zelf! En het is ook zo leuk om spulletjes te verzamelen voor mooie foto’s en inspiratie op te doen op pinterest. Ik ben heel benieuwd naar je food-photography-in-de-praktijk foto’s! Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.