BBC GoodFood Februari 2013

BBC GoodFood Februari 2013Het is al weer een hele tijd geleden dat ik over BBC GoodFood heb geschreven, niet dat ik het magazine niet heb gelezen in die tussentijd, in tegendeel, zo’n beetje elk nummer heb ik wel verslonden. Voorheen kocht ik de magazines bij de Bruna op het station, maar tegenwoordig lees ik de GoodFood via de iPad. Dat scheelt zo veel ruimte, want echt de BBC GoodFood magazines wil ik echt niet kwijt. Bij bijvoorbeeld Zinio kan je BBC GoodFood als los exemplaar bestellen zodat je het op de iPad of andere tablet kan lezen, ook heeft BBC GoodFood een eigen app in de iTunes store. Kortom het werd gewoon weer eens tijd om wat over BBC GoodFood te schrijven!

Over BBC GoodFood

BBC GoodFood is volgens mij een van de grootste kookmagazines in Groot Brittannië, maar ook ver daar buiten er zijn zelfs verschillende andere edities zoals een Indiase en een Aziatische. Ik houd het gewoon bij de UK editie, lekker vertrouwd. GoodFood is in de jaren dat ik het lees weinig veranderd qua stijl, layout en noem maar op en als het al veranderd is dan is het heel subtiel gegaan. In ieder geval heeft BBC GoodFood verschillende hoofdonderwerpen: Everyday, In Season, Cook School, Weekend, Healthy en natuurlijk de bekende rubriek met de tv-recepten.

In dit nummer van BBC GoodFood

In Everyday krijg je natuurlijk de snelle recepten voor doordeweeks. In Season wordt er gekookt met seizoensproducten, dus in dit nummer met echte wintergroenten en echte ‘eenpanswonders’. In Weekend comfort food zonder de calorieën, moderne Chinese gerechten en de meest lekkere cakes. In Healthy laat Nadia Sawahla, winnaar van Celebrity MasterChef 2007 en presentator van Junior MasterChef haar ‘gulzige meisjes dieet’ zien met onder andere een recept voor een kaneel chocolade bananen shake, lekker, zo wil ik ook wel diëten. Verder ook een informatief stuk over waarom we moeten minderen met suiker door Kerry Torrens en geeft zij ook 33 tips voor een gezondere jij. In Cook School leer je pannenkoeken maken, maar ook een crème brûlée volgens Michel Roux Jr. Ook neem je een kijkje in de keuken van Lulu Grimes, hoe ziet de keuken er uit van een echte foodie! Als laatste krijg je de TV-recepten met alvast een vooruitblik naar de Comic Relief day van 15 maart, er wordt dan een ‘Great Comic Relief Bake off’ gedaan met Lorraine Pascale!

Wat vind ik er van?

Heerlijk vind ik het om te bladeren door BBC GoodFood, al is het door mijn stapeltje oude nummers die ik hier nog heb liggen of door mijn verzameling op mijn iPad, waar ik me eigenlijk steeds weer verwonder over de helderheid en scherpte van de fotografie, zoveel mooier dan op papier. BBC GoodFood is eigenlijk een kookmagazine wat echt verschillende doelgroepen bedient, voor degene die doordeweeks geen tijd hebben, voor mensen die een uitdaging nodig hebben en ook voor mensen die nog niet zo goed zijn met koken. En dan die nummers rond de feestdagen, rond kerst en Pasen, heerlijk! Eigenlijk is BBC GoodFood een van weinige magazines die ik wel wil blijven lezen, op zoek naar nieuwe inspiratie!

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)