Speciale Kerstthee van Alnatura, Yogi Tea en Teekanne

Yogi Tea Christmas Collection, alnatura winter krauter tee, alnatura gewürz tee en Teekanne sternenmarkt
Het is eigenlijk al veel te laat om een artikel te schrijven over kerstthee, maar goed thee smaakt natuurlijk op elk tijdstip lekker (tenminste als je van thee houdt) en voor je het weet is de lente, zomer en herfst al weer voorbij en maken we ons op voor de kerstdagen van 2013. In 2012 heb ik nog een aantal lekkere theetjes gekregen en gekocht.

Yogi Tea Christmas Collection

Uit een kerstpakket van Michel’s ouders kwam een doosje Yogi Tea Christmas Collection thee. Zelf zijn ze geen theeleuten dus kreeg ik het doosje mee lekker! De Christmas Collection bestaat uit 12 verschillende smaken namelijk: Classic, Rooibos, Sweet Chili, Choco, Licorice, Jamaica, Bright Mood, Heartwarming, Ginger Hibiscus, Ginger Lemon, Bedtime en Black Chai. Van elke smaak krijg je twee zakjes thee. Wist je trouwens dat deze thee van Yogi Tea in Duitsland met de hand verpakt wordt door mensen met een handicap? Ik niet in ieder geval. Deze Christmas Collection van Yogi Tea bevat hun beste theetjes, allemaal biologisch. Een doosje met 24 zakjes kost overigens 3,99. Leuk om cadeau te krijgen.

Teekanne Sternenmarkt

Deze thee nam ik mee toen we in Duitsland supermarkten bezoeken. Ik ben nog steeds op zoek naar de chocolade-frambozen thee van dit merk, maar deze kan ik nergens meer vinden. Vorig jaar had ik als ‘winterthee’ van Teekanne ‘Kaminabend’, hier had ik nog een paar zakjes van dus nam ik deze keer Teekanne Sternenmarkt mee. Dit is een zoete kruidenthee met gebrande amandel en een vanillesmaak. Lekker!

Alnatura Gewürz tee & Winter Kräuter tee

Deze theetjes zag ik bij de DM staan en moest ik meenemen, de doosjes vond ik zo bij kerst passen, maar ook de smaken leken me wel lekker. De Alnatura Gewürz tee bestaat uit zoethout, venkel, kaneel, anijs, fenegriek, gember, kardamom, sinaasappelschil, kruidnagel, hop, duizendblad, zwarte peper en lavendel. Een zoet maar pittige thee. De Alnatura Winter Kräuter tee bestaat uit rooibos, citroengras, hibiskus, gember, vanille, steranijs en vlierbes. Een frisse, kruidige thee!

Van Nederlandse theemerken zoals Pickwick, Lipton en de huismerken zoals die van de Albert Heijn heb ik eigenlijk nog geen speciale kerstthee gezien, alhoewel Pickwick natuurlijk wel Winter Glow en nu ook de Speculaas thee heeft. De adventsthee zoals je die van Yogi Tea wel mag noemen vind ik een leuk idee, verschillende theeën proeven en je favoriete smaak uitzoeken, twee zakjes is inderdaad genoeg. Alnatura heeft trouwens ook een doosje met verschillende smaken, ik was nog aan het twijfelen om deze ook mee te nemen, maar niet gedaan. Dat moet dan maar wachten tot volgend jaar!

(186 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)