Culinaire Saisonnier Winter 2012/2013

Culinaire Saisonnier Winter 2012/2013Het was al weer een tijdje geleden dat Culinaire Saisonnier op de mat is gevallen, maar afgelopen vrijdag was het weer zover: het winternummer van Saisonnier lag weer op de deurmat. Heerlijk lezen door de verhalen en vooral likkebaardend naar al die foto’s van de gerechten kijken, echte parels weer voor het oog.

In deze Culinaire Saisonnier

Net als in andere nummers gaat Saisonnier weer langs bij verschillende chefs en hun restaurant. Zo wordt deze keer chef Lars van Galen van ’t Lansink bezocht. In Hotel Raphael wordt kalfsvlees geproefd en ook zie je een uitgebreide reportage met Jonathan Karpathios van restaurant Vork en Mes. Uiteraard maken de chefs een aantal van hun gerechten en krijg je daar de recepten van. Culinaire Saisonnier staat ook bekend om de rubriek ‘Chefsportret’, in dit nummer staat Beck centraal, Heinz Beck van La Pergola, wat gevestigd is in het Waldorf Astoria hotel in Rome. Leuk is overigens ook het bezoek aan à L’Infintiste in Antwerpen waar Marc van Uffelen volledig alleen zijn restaurant runt.

Verder krijg je een achtergrondverhaal over het Ierse rundvlees: Blackmoran Angus, Glenslieve Hereford en Foyle Cattlemans. Daarnaast wordt er een mini-serie gewijd aan streetfood, krijg je een uitgebreide reportage over de Zwitserse Andeer kaas en een reportage over de Zwitserse Graubünder wijn. Natuurlijk ook in deze Saisonnier de columns Groenten & Fruit door Pieter Ruig, Hygiëne door Henk Bijen, Wilde Verhalen door Victor Brinkhorst, Vlees door Mikel Pouw, Nouvelles door Philippe Schroeven, Cindy Borger, Carine’s Column en Brood door Edwin Klaasen. Dit en meer lees je natuurlijk in dit winternummer.

Over Saisonnier

Culinaire Saisonnier is het seizoensmagazine voor de professionele gastronomie, maar ook voor kookamateurs die een stapje verder durven. Het magazine verschijnt elk kwartaal, ongeveer aan het begin van elk seizoen. Saisonnier richt zich dus echt op de seizoenen met tal van recepten en bijzondere fotografie. Daarnaast leer je in Saisonnier ook meer over grondstoffen en technieken.

Culinaire Saisonnier kost per los nummer 11,50, een jaarabonnement, 4 nummers, kost 37,00. Saisonnier is ook verkrijgbaar voor je tablet via Magzine.

www.saisonnier.net

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*