BodieBoost door Charlotte Willems

BodieBoost door Charlotte WillemsIn 2012 ben ik ongeveer 7 kilo afgevallen. Best een knappe prestatie vind ik zelf. Ik heb geen dieet gevolgd maar gewoon normaal gegeten, cola geschrapt en minder gaan snoepen, soms wel maar niet om die suikerboost te krijgen, maar omdat het echt lekker was wat er bijvoorbeeld getrakteerd werd. Alleen nu moeten de laatste kilo’s er wel vanaf. Met de feestdagen heb ik totaal niet aan de ‘lijn’ gedacht, maar nu wil ik wel weer op een goede manier die laatste kilo’s en centimeters er afkrijgen. Volgens mij gaat het wel lukken met BodieBoost, een dieet waarbij snoepen moet!

BodieBoost: Het Dieet

BodieBoost is een dieet wat schrijfster Charlotte Willems zelf heeft ontwikkeld na ervaringen met allerlei andere diëten, die gewoonweg te streng waren. Met dieet mag je alles blijven eten. Je mag dus gewoon blijven snoepen, je mag fastfood en alcohol, kortom je mag gewoon uitgaan of naar dat leuke feestje zonder jezelf iets te hoeven ontzeggen. Het belangrijkste van BodieBoost is dat je alles in de juiste verhoudingen doet. De basis van BodieBoost bestaat uit 5 families:koolhydraten, fruit, groenten, zuivel en eiwitten. Uit elk van deze famile mag je dagelijks twee porties nemen. Twee keer per week mag je jezelf verwennen met een product uit de BodieBoost jokerlijst. Dit mag bijvoorbeeld een schaaltje chips zijn. Het is de bedoeling dat je met dieet ongeveer een halve tot hele kilo per week en 1 centimeter aan buikomvang verliest!

BodieBoost: Het Boek

Het boek start met de filosofie van BodieBoost, de filosofie is simpel, praktisch en toepasbaar in het echte leven. Vervolgens krijg je een uitleg over hoe de BodieBoost afslankmethode precies werkt, krijg je de 12 belangrijkste regels van het diëten en krijg je een lijstje met jokers. Vervolgens krijg je maar liefst 10 weekmenu’s. Zo hoef je niet na te denken wat je precies moet eten en helpt het je een eind op weg om deze lifestyle nog langer vol te houden dan 10 weken. Je ziet wat je mag eten voor het ontbijt, tussendoor en de lunch en je krijgt een aantal recepten voor het avondeten. Als laatste krijg je een boodschappenlijstje voor de hele week. Verder lees je door het hele boek succesverhalen van andere BodieBoosters en krijg je de gelegenheid om je BodieBoost ervaringen te noteren.

Nog meer?

Naast het BodieBoost boek is er een hele community. Naast de website is er op Facebook een besloten community voor BodieBoosters die elkaar zo kunnen helpen, is er een BodieBoost YouTube kanaal met allerlei video’s met tips.

En ik dan?

Zelf moet ik nog beginnen aan BodieBoost, de kerstdagen zijn dan ook maar net achter de deur. Maar met de recepten die in het boek staan heb ik al wel een goed begin over wat wel en niet mag. Zal ik die paar kilo, 4 kilo om wat preciezer te zijn, in 2013 dan ook echt gaan verliezen? Ik ga het uitproberen!

Titel: BodieBoost
Auteur: Charlotte Willems
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789045201993
Winkelprijs: 14,95

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.