Smaakvrienden Groenten door Angélique Schmeinck

Smaakvrienden Groente door Angélique SchmeinckEerder deze week schreef ik al over Smaakvrienden Fruit. In dat artikel schreef ik al over dat Smaakvrienden Fruit de opvolger was van Smaakvrienden Groenten. Dit boek is nu opnieuw uit gekomen, Smaakvrienden Groenten is samen met Smaakvrienden Fruit een mooi naslagwerk voor in de keuken.

Het boek: Smaakvrienden Groenten:

Combineren, sommige hebben er een neus voor, maar niet iedereen. Je kan dan weer aan de gang gaan met bloemkool met nootmuskaat wat volgens schrijfster Angélique Schmeinck echte smaakvrienden zijn, maar je kan ook andere combinaties proberen door keuzes te maken uit dit boek. Kies een groenten, dan een techniek/ bereiding en zoek dan naar die smaakvrienden, wat bekende vrienden kunnen zijn, de boezemvrienden of niet echt bij elkaar lijken te passen, de spannende vrienden. Na een uitgebreide introductie leer je hoe je smaak kan begrijpen en lees onder andere hoe Smaakvrienden Groenten precies werkt. Vervolgens krijg je zo’n beetje alle denkbare groenten voorgeschoteld met veel smaakvrienden. Van elke groenten in dit boek krijg je allerlei weetjes en soms ook microrecepten. Daarna krijg je allerlei technieken & bereidingen die je natuurlijk nodig hebt bij het bereiden van je gerechten als laatste een hoofdstuk over culinaire breinflitsen. Kortom inspiratie te over!

Wat vind ik van het boek?

Wat een mogelijkheden heb je met groenten en wat kan je toch blijven combineren. Het leuke aan dit boek is dat je vooral zelf smaken moet ontdekken, dus niet een standaard kookboek vol met recepten maar een culinair inspiratieboek (bijna zelfs een culinair studieboek). Smaakvrienden Groenten is een boek als je durft te experimenteren in de keuken, proberen originele smaken te krijgen. Misschien een lastige klus, maar als je jouw bijzondere smaakcombinatie hebt gevonden …

Bekijk hieronder de video waarin Angélique Schmeinck zelf uitleg hoe Smaakvrienden Groenten precies werkt:

Titel: Smaakvrienden Groenten
Auteur: Angélique Schmeinck
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789045201481
Winkelprijs: 39,95

(14 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.