Smaakvrienden Fruit door Angélique Schmeinck

Smaakvrienden Fruit door Angélique SchmeinckSmaakvrienden Fruit is het vervolg op Smaakvrienden Groenten en gaat eigenlijk over het combineren van smaken, verrassende, onverwachte of bekende smaken. Angélique Schmeinck, onder andere bekend van 24Kitchen, weet als geen ander hoe je smaken combineert. In Smaakvrienden legt zij uit hoe je dat doet. Smaakvrienden is vooral een culinair inspiratieboek en heeft ook een aantal fijne recepten. Leer de kunst van het combineren van Angélique Schmeinck.

Het Boek: Smaakvrienden Fruit

Zoals ik al eerder schreef is Smaakvrienden Fruit het logische vervolg op Smaakvrienden Groenten. Het boek waarin Angélique Schmeinck je leerde hoe je verschillende groenten met elkaar kan combineren, maar je moet het wel zelf ontdekken. Spelen met smaken dus. Smaakvrienden Fruit begint eerst met een introductie, zo leer je smaak begrijpen, leer je waar te nemen, te associëren en te verbeelden. Vervolgens zie je alle smaakvrienden die zowel zoet als hartig gecombineerd worden. Natuurlijk is het de bedoeling dat je zelf gaat combineren, maar fijn is het wel dat je al een aantal inspirerende recepten krijgt. Verder leer je alles over verschillende technieken en bereidingen in het tweede deel en het laatste deel gaat over culinaire breinflitsen. Van elk fruit zie je verschillende mogelijke zoete & hartige inspiraties, een cirkel van technieken, bereidingen en smaakvrienden en smaakwolken met allerlei mogelijke combinaties met dat fruit. Natuurlijk lees je ook meer informatie over de verschillende soorten fruit die in dit boek behandeld worden.

Wat vind ik van het boek?

De eerste keer dat ik door het boek bladerde kreeg ik het gevoel dat ik een studieboek aan het lezen was. Informatie, zelf gaan combineren. Het is dus echt geen kookboek maar een culinair inspiratieboek met een aantal inspirerende recepten. Het deel met de technieken en bereidingswijzen laat je zien dat er zoveel rondom koken, al dan niet met fruit, te leren valt en het laatste deel uit Smaakvrienden Fruit leert je een hele andere gedachtegang rondom het combineren van verschillende smaken. Voor het boek Smaakvrienden moet je echt de tijd nemen, er valt enorm veel te leren. Wat overigens fijn is aan het boek is dat het drie leeslinten heeft, zo kan je het op je gemak bestuderen en ondertussen ook verschillende technieken of smaakvrienden opzoeken. Altijd fijn als je nog wat waar je gebleven bent.

Waarom zou je Smaakvrienden Fruit kopen?

Zeker als je Smaakvrienden Groenten al in je bezit hebt dan is Smaakvrienden Fruit een musthave. Maar ook als Smaakvrienden Fruit je eerste boek uit deze serie is, is het zeker een aanrader. Je leert combineren, proberen en krijgt wellicht een verrassende en misschien ondenkbare smaakcombinatie. Een aanrader voor iedereen die graag experimenteert in de keuken.

Hieronder zie je een aantal pagina’s uit Smaakvrienden Fruit:
Smaakvrienden Framboos Zoet

Smaakvrienden Framboos Hartig

Smaakvrienden Framboos recept

Titel: Smaakvrienden Fruit
Auteur: Angélique Schmeinck
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789045201580
Winkelprijs: 39,95

Beelmateriaal – Smaakvrienden – Angélique Schmeinck

(98 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)