Tony’s Chocolonely Limited Editions 2012

Tony's Chocolonely Limited Editions 2012Via Twitter zag ik allerlei tweets voorbij komen over de Tony’s Chocolonely limited editions repen. Karamel met zout, framboos met knettersuiker … vreemde smaken. Dat wilde ik zeker eens proberen als chocoladeliefhebber. Nu had ik deze limited editions gewoon in de webshop van Tony’s Chocolonely kunnen bestellen, maar ik ging voor de ‘moeilijke’ variant. Ik ben gaan zoeken bij mij in de buurt. Het werd de Wereldwinkel in Rhenen voor de karamel-zout en framboos-knettersuiker en zelfs de Wereldwinkel in Apeldoorn voor de allerlaatste variant de pure met brazilnoten. Als extraatje nam ik bij die laatste ook nog de Limited Edition van 2011 mee, melkchocolade met noga, deze smaak is overigens ook te koop bij Albert Heijn.

Limited Edition: Witte Chocolade, Framboos & Knettersuiker

Tony's Chocolonely Limited Editions 2012 Witte Chocolade, Framboos & knettersuikerDit is de eerste, en enige witte Tony’s Chocolonely reep. Om het nog meer bijzonder te maken werd het gevuld met framboos en knettersuiker. Knettersuiker, wie heeft dat ooit bedacht. Wat een bijzondere en grappige sensatie krijg met het eten van deze chocolade. Langzaam genieten voor de ‘ultieme’ knetters. Dit is zeker een favoriet (en van vele anderen) en dat zegt iemand die eigenlijk vooral van pure chocolade houdt.

Limited Edition: Melkchocolade, Karamel en een korreltje Zout

Tony's Chocolonely Limited Editions 2012 Melkchocolade, Karamel en een korreltje ZoutDe enige echte Tony’s Chcocolonely melkchocolade zoals je van hen gewend bent, maar dan net even anders, namelijk met karamel en een korreltje zout. Zout, misschien een vreemde combinatie met chocolade, maar met karamel al wel bekend. De combinatie chocolade, karamel en zout is bijzonder en lekker en dat hoorde ik via Twitter ook van anderen …

Limited Edition: Puur & Brazilnoten

Tony's Chocolonely Limited Editions 2012 Puur & brazilnotenDeze limited edition is gemaakt met cacao uit Ghana en Ivoorkust en Fairtrade Brazilnoten uit het Amazone gebied. Deze smaak vond ik zelf het minst bijzondere. Pure chocolade met nootjes, lekker!

En?

Als ik een keuze moet maken uit deze drie smaken kies ik op nummer 1 de witte chocolade met framboos en knettersuiker op de voet gevolgd door de melkchocolade met karamel en een korreltje zout. De pure chocolade met brazilnoten staat op nummer drie, omdat deze het minst bijzondere was. Grappig zijn de vormen van de repen zoals je ook op de foto’s ziet, net een doolhof, geen stukje is gelijk.

Nog meer weten?

Belangrijk om te weten is dat de Tony’s Chocolonely repen gemaakt zijn van 100% slaafvrije chocolade. De limited editions zijn verkrijgbaar bij o.a. Waar, Wereldwinkels, Marqt en diverse kadoshops een reep van 180 gram kost 2,95.

(768 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Tony’s Chocolonely Limited Editions 2012”

  1. Bedankt voor de tip! Ik had ze al meerdere keren online gezien op blogs, maar in de winkel niet, en het was niet in me opgekomen om te kijken of ze een webshop hadden. Fijn dat je de tip gegeven hebt, ik heb meteen een setje van de limited editions besteld. 🙂

Reacties zijn gesloten.