Testen: Eden Classic Damast Messen

Testen: Eden Classic Damast Messen
Een goed mes, eigenlijk dacht ik dat ik ze al had met mijn messenset. Maar nee het kan allemaal nog scherper. Met gevaar voor eigen vingers heb ik beide messen getest, ik heb me gelukkig (nog) niet gesneden aan de vlijmscherpe messen. De messen die ik heb getest van Eden Classic Damast zijn het koksmes met een lemmet van 20 centimeter en het universele mes met een lemmet van 13 centimeter. Het koksmes gebruik ik voor de grote klussen, zoals bijvoorbeeld grote stukken vlees of ‘grote’ groente als kool te snijden en het universele mes om onder andere de knoflook superfijn te ‘hakken’.

De eigenschappen van de Eden Classic Damast messen:

Eden Classic Damast koksmesDe messen uit deze serie zijn gemaakt van een hoge kwaliteit Japans damast roestvrijstaal met een kern van VG-10 staal. Het heeft een dun en perfect geslepen lemmet en een ergonomisch gevormde handgreep van composiet materiaal wat bestaat uit linnen en kunsthars. De messen zijn optimaal slijpbaar door de moderne lemmetvorm die geen verdikking heeft aan de snijkant. De messen hebben 25 jaar garantie op materiaal- en fabricage fouten.

Wat vind ik van de Eden Classic Damast Messen

Eigenlijk dacht ik dat ik met mijn Santoku mes al mijn ideale mes had gevonden, echter deze messen bleken net zo scherp te zijn en zelfs goedkoper voor de portemonnee. De twee messen die ik mag testen het koksmes en het universele mes maken mijn ‘superscherpe’ messenset helemaal compleet. Wat ik belangrijk vind aan een goed mes is naast het scherp zijn het gewicht van het mes. Beide messen hebben dan ook op de weegschaal gelegen. Het universele mes weegt 98 gram en het koksmes 228 gram. Gemiddeld een lichter gewicht dan de messen van mijn eerste messenset. Daarnaast hebben de messen een fijne handgreep, wat het snijden een fijnere klus maakt. De messen heb ik overigens niet alleen getest, ook mijn vriend heeft ze gebruikt en is er ook erg mee in zijn nopjes. Kijk wel uit tijdens het snijden of tijdens de afwas!

Waar zijn deze messen te koop en wat kosten de messen?

De messen zijn te koop in de webshop van Knives and Tools. Het koksmes kost 59,95 en het universele mes kost 29,95. Naast deze twee messen bestaat het assortiment van de Eden Classic Damast messen uit een vleesmes, een santokumes, een officemes, een broodmes en een schilmes. Voor elke snijklus het juiste mes. Om je mes nog persoonlijker te maken, kan je een gravering op je keukenmes door Knives & Tools laten doen. Dit kost €4,95 per bestelling.

Bekijk hieronder een video over de Eden Classic Damast messen:

(608 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)