Op het fornuis: Lagostina Accademia Bianca Steelpan

Lagostina Accademia Bianca SteelpanPannen, ik kan er niet genoeg van krijgen. In kookwinkels kijk ik er altijd naar, even testen hoe zwaar de pannen zijn, maar ook of ze wel een mooi design hebben en tegen een stootje kunnen. De pannen uit de serie van Lagostina Accademia Bianca hebben een mooi design en kunnen daarnaast tegen een stootje. Door de hagelwitte uiterlijk van deze pannenset valt het ook goed op in iedere keuken.

Lagostina Accademia Bianca pannen

Lagostina Accademia Bianca Steelpan (steel)De Lagostina Accademia Bianca is een pannenset die opvalt, stijlvol en echt hagelwit. De pannen zijn zowel van de binnen- als buitenkant voorzien van een witte keramische coating. Het is een coating, Meteorite Ceram Coating, die speciaal voor Lagostina is ontwikkelt. Deze coating heeft als voordeel dat het krasvrij is, dat je er mee kan grillen, er snel hoge temperaturen mee kan bereiken en dat het makkelijk schoon te maken is. De inductiebodem geeft een uniforme warmteverspreiding. De Lagostina Accademia Bianca serie zijn overigens gemaakt zonder PFOA en zware metalen. De pannen zijn geschikt voor ovengebruik tot 240 graden en zijn afwasmachine bestendig. Het is geschikt voor alle warmtebronnen, ook voor inductie. De Lagostina Accademia pannen bestaan uit verschillende maten kookpannen en koekenpannen, een wok, een steelpan en een sauteerpan. Keuze genoeg! De pannen uit de Lagostina Accademia Bianca serie hebben een garantie van 2 jaar.

Wat vond ik van de Lagostina Accademia Bianca Steelpan?

Lagostina Accademia Bianca Steelpan bodemHoe test je een pan? Je kijkt, kookt en wast af. Het opvallende aan deze steelpan is dat hagelwit ook echt hagelwit is. Daarnaast is de steel, van rvs, elegant. De steelpan heeft in ieder geval een fijne grip.

Uiteraard heeft de steelpan ook op de weegschaal gestaan, gewoon omdat ik nieuwsgierig was naar het gewicht. De steelpan bleek 700 gram te zijn. Best zwaar nog voor een steelpan. Mijn andere steelpan weegt iets meet dan 600 gram en mijn kleinste kookpan ‘slechts’ iets meer dan 500 gram. Toch had ik het idee dat het gewicht van de Lagostina steelpan tussen die twee in had gelegen.

Qua gebruik is het gewoon een steelpan, fijn om melk in op te warmen. De pan warmt snel op. Wat opvallend is dat ook de steel wat warmer werd, niet dat je het niet meer vast kan houden hoor. Qua afwassen is de pan zo schoon, gewoon sopje en klaar. Vooral voor het design van deze steelpan ben ik gevallen, echt stylish, het staat gewoon mooi op je fornuis en in je keuken. Je wilt de pan niet in een keukenkastje zetten eigenlijk.

Wat kost de Lagostina Accademia Bianca serie eigenlijk?

Vanaf november is de Lagostina Accademia pannenserie te kook bij een select aantal Nederlandse kookwinkels. De koekenpannen hebben adviesprijs vanaf 69 euro, de steelpannen hebben een adviesverkoopprijs van 49,00.

Over Lagostina

Lagostina is een Italiaanse fabrikant van keukenartikelen van de hoogste kwaliteit al sinds 1901. Lagostina betekent eigenlijk ‘Leven’ in het Italiaans. En dat is toch waar het om draait: je keuken is het hart van je huis, waar het leven van een foodie eigenlijk om draait lekker eten.

(81 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)